Acceptant (Zakelijk)

 

SAA Verzekeringen, kortweg “SAA”, is de grootste onafhankelijke speler in de Nederlandse assurantiemarkt. SAA is een snel groeiend bedrijf met een zeer ruim product aanbod en breed klantenbestand. Zo adviseren wij klanten bij de aanschaf van een particuliere bromfietsverzekering, maar bieden wij ook bijvoorbeeld grootzakelijke maatwerkoplossingen als verzekeringen voor zeeschepen van rederijen. SAA verstaat het vak van adviseren als geen ander. Particuliere én zakelijke relaties worden op een proactieve manier met raad en daad bijgestaan. SAA is er om de financiële risico’s in kaart te brengen en af te dekken. Dit op een duidelijke, eerlijke en verantwoorde wijze. SAA levert ook diensten en oplossingen aan ruim 1.000 assurantie tussenpersonen in Nederland.

Voor onze volmachtgevers zorgen wij voor een goed rendement op de portefeuille en een proactief beheer van de lopende verzekeringen. Omdat ons bedrijf groeit en we aan alle klantwensen willen voldoen zoeken wij een medewerker met ambitie, goed kan samenwerken, commercieel denkt en onze klant centraal stelt.

Functieomschrijving:

Als Acceptant op maak je deel uit van de afdeling Acceptatie Zakelijk in Rotterdam en heb je een adviserende en commerciële rol. Je bent voor agenten het aanspreekpunt en bent verantwoordelijk voor het zelfstandig verwerken van acceptatievraagstukken, het opmaken van polissen en behoud en acquisities van zakelijk gerelateerde assurantiezaken.

Wat ga je doen?

 • Je brengt offertes uit voor nieuwe verzekeringen en voert onderhandelingen met onze agenten en onze volmachtgevers over bestaande en nieuw af te sluiten verzekeringen;
 • Je werkt zelfstandig binnen de richtlijnen van SAA en de volmachtgevers. Je durft beslissingen te nemen, maar weet ook wanneer overleg noodzakelijk is.
 • Administratief zelfstandig en nauwkeurig kunnen verwerken van polisstukken;
 • Je zorgt voor een goede relatie met de agent(en) en verzekeraars;
 • Je doet voorstellen die voldoen aan de gestelde WFT-advies richtlijnen.

Wat heb je nodig?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent in het bezit van de Wft-diploma’s: Wft Basis, Wft Schade Particulier en Wft Schade Zakelijk, inclusief de PE-certificaten. Je bent in het bezit van of bereid te studeren voor het diploma assurantie A of een branchediploma.
 • Je hebt minimaal drie jaar gewerkt in een soortgelijke functie;
 • Je bezit uitstekende commerciële, communicatieve en dienstverlenende vaardigheden, je weet de behoefte van de (zakelijke) klant goed in te schatten;
 • Daarnaast ben je in het bezit van een proactieve werkhouding, ben je stressbestendig en een echte teamplayer;
 • Bekendheid met ANVA is een pré.

Van ons voor jou:

SAA heeft een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket welke past bij je kennis en ervaring. Zo bieden wij je bijvoorbeeld een premievrije pensioenregeling, een collectiviteitskorting op individuele verzekeringen en een gratificatieregeling. Wij stimuleren je om je verder te ontwikkelen en bieden je diverse opleidingsmogelijkheden. Bij ons kun je rekenen op een prettige werksfeer in een informele omgeving met enthousiaste collega’s!

Denk jij dat het nóg beter gaat met jou in ons team?

Hebben we je enthousiast gemaakt? En meen je in het plaatje te passen? Dan gaan we graag met je in gesprek. Mail je CV en motivatiebrief naar pz@saa.nl.

 

 

2018-07-19T13:58:56+00:00