Algemene nabestaandenwet (Anw) goed geregeld?

Als u overlijdt, kunnen uw partner en/of kinderen recht hebben op een wettelijke uitkering van de overheid. Dat is geregeld via de Algemene nabestaandenwet (Anw). Ontvangt uw partner nog geen AOW? En ontvangt uw partner geen of maar een gedeeltelijke Anw-uitkering van de overheid? Dan wordt in sommige pensioenregelingen het nabestaandenpensioen in bepaalde situaties aangevuld. We noemen dat een Anw-compensatie.

Geen Anw-compensatie?

In veel pensioenregelingen is er echter geen Anw-compensatie geregeld. In andere situaties zien we dat de regelingen vervallen. In 2018 vervalt bijvoorbeeld de Anw-compensatie van het ABP. Als u ná 30 april 2018 overlijdt, komt uw partner niet meer in aanmerking voor Anw-compensatie van het ABP. U kunt bij uw werkgever navragen of er in uw geval sprake is van een oplossing waar u aan deel kunt nemen. Is dit niet het geval dan is het nog belangrijker om inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie. Zo kunt u beter bepalen of u zelf iets moet of wilt regelen als uw werkgever niets aanbiedt.

Aanvullend verzekeren

Als het nodig is, kunt u zelf iets regelen voor uw partner als aanvulling op het nabestaandenpensioen. Bijvoorbeeld door het afsluiten van een nabestaanden­verzekering. Hierin kan SAA u van dienst zijn. Samen met u kijken wij wat er nodig is om uw nabestaanden na uw overlijden dezelfde levensstandaard te kunnen laten behouden. Dit kan in de vorm van een gelijkblijvende of dalende overlijdens­risico­verzekering. Wij bepalen met u welk bedrag er bij uw situatie past en kijken vervolgens welke maatschappij hierin het beste aanbod heeft. Vervolgens zorgen wij dat de verzekering wordt aangevraagd en de polis opgemaakt en zijn uw nabestaanden financieel beschermd.

Wilt u meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met één van onze kantoren via onderstaande contactformulier. Of kijk eens op de themapagina Overlijden en uitvaart, bijvoorbeeld naar de risicoscanner.

Contactgegevens

2018-08-14T10:58:57+00:00