Nieuwsbrief
november 2018

Inhoudsopgave

Autoverzekering voor jongeren

Veel jongeren vinden de premie voor een autoverzekering erg duur. Omdat jongeren nog geen schadevrije jaren hebben opgebouwd en omdat ze onder de 24 jaar in een hoge risicocategorie vallen, valt de premie hoog uit.

Premie en regelmatige bestuurder

Sommige ouders sluiten, om de prijs te drukken, de verzekering af op hun naam. Helaas is dit niet toegestaan. Als de ouders de verzekering op hun naam afsluiten, dient wel de naam en geboortedatum van het kind als regelmatige bestuurder doorgegeven te worden. De premie is dan net zo hoog als wanneer de zoon of dochter de verzekering op eigen naam afsluit.  Het voordeel is dan wel dat ze zelf schadevrije jaren opbouwen.

Wanneer de regelmatige bestuurder niet correct wordt vermeld aan de verzekeraar kan dit bij een aanrijding ernstige gevolgen hebben. De verzekering kan worden beëindigd en een schade kan zelfs niet uitgekeerd worden.

2toDrive

Tegenwoordig mogen jongeren vanaf 16 jaar beginnen met theorielessen en met 16,5 jaar met praktijklessen. Vanaf 17 jaar kunnen zij het rijbewijs halen en mogen ze met de auto de weg op. Tot 18 jaar moet er autogereden worden met een coach/begeleider en mag er niet zelfstandig gereden worden. Dit noemen ze 2toDrive. Hiervoor moet wel een begeleiderspas aangevraagd worden. Er mogen door de jonge bestuurder in totaal 1 tot 5 personen aangemerkt worden als coach/begeleider.

Controleer uw voorwaarden

De auto waarin de jonge bestuurder rijdt, hoeft niet extra verzekerd te worden. De auto moet natuurlijk wel verzekerd zijn volgens de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Er zijn verzekeraars die voorwaarden zoals leeftijdsbeperkingen opnemen in de polis of een premie verhogen wanneer een beginnend automobilist de regelmatige bestuurder wordt. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met uw verzekeraar of tussenpersoon om na te gaan of er een gewijzigde voorwaarde en/of premieverhoging van toepassing is bij begeleiding van een beginnend bestuurder.

Vanaf 18-jarige leeftijd is het mogelijk om een auto op naam te zetten bij de RDW en vervolgens om deze op eigen naam te verzekeren.  Enkele verzekeraars verzekeren ook voertuigen waarvan de regelmatige bestuurder onder de 18 jaar is.

Wilt u meer weten?

Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Contactgegevens

2018-09-24T08:57:09+00:00