Besparen op uw hypotheek­rente? Laat ons uw rente over de looptijd berekenen!

Een onderzoek van GFK wijst uit dat bijna eenderde van de Nederlandse huizen­­bezitters de rente die ze over hun hypotheek betalen te hoog vinden. Een groot deel van de groep die vier jaar of langer geleden een hypotheek heeft afgesloten, overweegt om zijn hypotheek aan te passen.

Oversluiten hypotheek vaak voordelig

De vergoeding aan de bank voor het vervroegd aflossen van de hypotheek (boeterente) zorgt geregeld voor verwarring. Veel hypotheek­­bezitters zijn ten onrechte in de veronderstelling dat men bij oversluiten altijd een vergoeding betaalt en dat dit samen met de advies­­kosten niet opweegt tegen de besparing die men hiermee kan realiseren. In veel gevallen kan er echter toch een besparing gerealiseerd worden via SAA.

De rente over de looptijd genomen geeft een beter beeld

Of en hoeveel u kunt besparen, rekenen wij graag voor u uit. De hypotheek­­rente­­tarieven worden veelal vergeleken op basis van de aanvangs­rente bij het afsluiten van de hypotheek. Met deze vergelijking wordt echter vaak geen rekening gehouden met het vervallen van de zogenaamde rente­­opslagen tijdens de looptijd van de hypotheek. De rente over de looptijd geeft een beter beeld van de totale (rente)­kosten van een hypotheek. Over de gehele looptijd genomen, wordt er namelijk rekening gehouden met het vervallen van de rente­­opslag. De rente­­opslag vervalt automatisch als er voldoende is afgelost waardoor de hypotheek in een lagere risico­klasse valt. De geld­­verstrekker verlaagt dan de hypotheek­­rente.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs via eindhoven@saa.nl of telefonisch via: 040 – 266 0031? Wij helpen u graag verder.

Contactgegevens

2018-04-23T09:15:15+00:00