Beveilig uw huis goed

De winterperiode is weer in zicht en helaas maken inbrekers van deze periode optimaal gebruik. Het is minder lang licht buiten, er zijn minder mensen op straat en tijdens de feestdagen zijn er veel mensen niet thuis. Dit is ook te zien in de stijging van het aantal inbraken in de winter.

Tips

Om inbraak bij u te voorkomen hebben wij enkele tips op een rij gezet:

  • Sluit altijd uw ramen en doe de deur op slot als u het huis uit gaat.
  • Laat in de avonduren een lamp aan staan.
  • Haal uw sleutels uit het slot.
  • Leg kostbare apparatuur niet in het zicht.
  • Maak afspraken met uw buren om op elkaars huis te letten.

Inboedel- of opstalverzekering?

Heeft u bovengenoemde tips toegepast, maar wordt er toch bij u ingebroken? Neem dan direct contact met ons op. De schade die u loopt door inbraak wordt vaak door een inboedelverzekering gedekt. Heeft u ook braakschade? Dan kunt u dit verhalen op een eventueel afgesloten opstalverzekering. Aangezien de bovengenoemde schades vaak samengaan en de scheiding tussen deze verzekeringen niet altijd duidelijk is, is ons advies om een inboedel- en opstalverzekering bij één verzekeraar te verzekeren.

Is uw verzekering nog steeds de beste?

Vergelijk op prijs en dekkingen.

Inboedelverzekering vergelijken
Opstalverzekering vergelijken

Braaksporen

Wanneer er geen braaksporen zijn achtergelaten, bijvoorbeeld omdat er een raam niet (goed) afgesloten was, kan het voorkomen dat er geen dekking is op een inboedel- of opstalverzekering. Gelukkig hebben de meeste inboedelverzekeraars een uitgebreidere dekkingsmogelijkheid waarmee vaak ook dekking is voor inbraak zonder braakschade. Wilt u weten of u goed verzekerd bent? Neem dan contact met ons op.

Maak gebruik van goedgekeurde sloten

Uw woning beveiligen is één van de belangrijkste preventiemaatregelen die u kunt treffen. Hierbij kunt u denken aan het sluiten van ramen en deuren, maar ook kunt u gebruikmaken van goedgekeurde sloten en sluitingen op ramen, deuren en lichtkoepels. Wanneer u hiervoor sloten aanschaft, dan kunt u het beste sloten aanschaffen met een SKG-Logo. Ook is het mogelijk om anti-inbraakstrips bij de voor- of achterdeur te plaatsen of gebruik te maken van glas naast de deur zodat u ziet wie er voor de deur staat.

Korting met een politiekeurmerk

Zijn er diverse beveiligings- en preventiemaatregelen getroffen? Dan kunt u een Politiekeurmerk Expert inschakelen en hiermee een PKVW-Certificaat Beveiligde Woning behalen. Wanneer alles goed is bevonden, ontvangt u een Politiekeurmerk Beveiligd Wonen (PKVW) en met dit keurmerk krijgt u bij verschillende verzekeraars korting op de premie.

Wilt u weten hoe veilig uw woning is? Doe de ‘’hoe veilig is mijn huis’’ test.

Wilt u meer weten over een inboedel- of opstalverzekering?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contactgegevens

2018-11-14T14:40:28+00:00