Met deze verzekeringstips gaat u zorgeloos op vakantie

Zorgeloos op vakantie

Een vakantie zonder zorgen, iets voor u?

Vakantie moet zijn: genieten, uitrusten, geen gezeur, geen zorgen. Zelfs als er tijdens uw vakantie iets vervelends gebeurt, wilt u niet dat uw vakantieplezier erdoor wordt verpest. Geld gestolen, paspoort kwijt, enkel verzwikt… het kan u allemaal overkomen. Een reisverzekering kan gelukkig veel zorgen wegnemen. Goed om even na te gaan welke dekking u écht nodig heeft.

Het nut van een reisverzekering is dat u hulp krijgt wanneer u schade heeft. Dit gaat verder dan alleen het uitkeren van een schadebedrag, u krijgt ook hulp bij spoedgevallen. Moet u bijvoorbeeld naar een arts of een ziekenhuis en twijfelt u aan de betrouwbaarheid? Of is er iets mis aan het thuisfront en moet u onverwachts naar huis? De alarmcentrale van de verzekeraar staat 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u paraat. Zij regelen voor u wat er geregeld moet worden en als ze akkoord zijn, betalen ze ook de gemaakte kosten.

Onze tip: zet het nummer van de alarmcentrale alvast in uw mobiele telefoon!

Stel zelf uw reisverzekering samen

U kunt uw reisverzekering meestal zelf samenstellen, zo stemt u deze dus volledig af op uw situatie:

 • Heeft u een Europa- of Werelddekking nodig?
 • Gaat u tijdens uw vakantie een sport beoefenen?
 • Wilt u dat juridische hulp in het buitenland meeverzekerd is?
 • Gaat u met de auto op vakantie en wilt u kunnen rekenen op pechhulp?
 • Bestaat de kans dat uw reis vanwege bepaalde omstandigheden niet kan doorgaan of halverwege moet worden afgebroken? En wilt u dat de annulering gedekt is?

Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat u allemaal kunt meeverzekeren. Uw verzekeringsadviseur kan u hierover uitgebreid adviseren.

Uw reis annuleren…

We noemden zojuist al de annuleringsdekking. U staat er misschien niet direct bij stil, maar het kán natuurlijk gebeuren dat u door omstandigheden onverwachts niet op vakantie kunt of dat u uw reis halverwege moet afbreken. U bent bijvoorbeeld ziek geworden – zo ziek dat het niet meer verantwoord is om te reizen. Of een naast familielid is plotseling overleden. Was uw vakantie al geboekt en betaald, dan zou u normaal gesproken uw reissom geheel of gedeeltelijk kwijt zijn. Dankzij de annuleringsdekking loopt u dat risico in elk geval niet. Voorwaarde is wel dat u de annulering binnen zeven dagen na het boeken van uw reis meeverzekert, daarna kan het niet meer!

Wat is voordeliger: kortlopend of doorlopend?

U kunt natuurlijk voor elke vakantie een verzekering afsluiten, een zogenoemde kortlopende reisverzekering. Maar gaat u regelmatig op vakantie of een weekendje weg, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger voor u. Dat is al het geval wanneer u twee à drie keer per jaar op vakantie gaat of erop uittrekt. Bang dat u een keer zult vergeten een reisverzekering af te sluiten? Met een doorlopende reisverzekering hoeft u zich daarover geen zorgen meer te maken.

Een goede voorbereiding is het halve werk...

 • Maak een inpaklijst.
 • Neem noodkleding mee in uw handbagage (voor als uw koffer zoekraakt).
 • Neem uw EHBO-kit mee.
 • Denk aan de regels voor vloeistoffen.
 • Vergeet uw wereldstekker en adapters niet.
 • Gebruik bagagelabels.
 • Weeg thuis alvast uw bagage (in verband met het maximumgewicht).
 • Laat ruimte over voor aankopen tijdens uw reis (die wegen straks ook mee).

 


Voor een deskundig SAA-advies:

Neem vrijblijvend contact op met uw verzekeringsadviseur bij SAA. Of bel naar onze Klantenservice, telefoon 088 551 44 44. Wij helpen u graag verder!


Uw sessie verloopt binnenkort. U wordt binnen {{countDown}} seconden automatisch uitgelogd.