Blog

Een reisverzekering binnen Nederland: onnodig of handig?

Een reisverzekering afsluiten voor een vakantie in eigen land? Is dat wel nodig?

Door: Redactie SAA Verzekeringen  |  29 maart 2021  |  Leestijd: 2 minuten

Die mooie reizen die we graag willen maken naar het buitenland, dat lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Een lichtpuntje is dat we wel volop genieten van de (verborgen) parels in Nederland. Veel klanten vragen zich af of een reisverzekering voor een vakantie in eigen land wel echt nodig is. Goede vraag! Als u minimaal één overnachting boekt binnen Nederland kan een reisverzekering zeker handig zijn. Lees hieronder verder waarom dit aan te raden is.

Waarom een reisverzekering binnen Nederland

Als u een reis boekt naar het buitenland, dan is een goede reis- en annuleringsverzekering vaak vanzelfsprekend. Maar ook voor een vakantie in Nederland is het nuttig om een (kortlopende) reisverzekering af te sluiten. Dan weet u namelijk zeker dat u goed verzekerd bent als er iets gebeurt. Natuurlijk is aan u de keuze om bepaalde dekkingen wel of niet af te sluiten, namelijk:


Medische kosten

In Nederland heeft iedereen een basiszorgverzekering. Deze vergoedt medische kosten. Ook als u medische zorg nodig heeft tijdens uw vakantie in Nederland. Wat wel goed is om te weten, is dat een kortlopende reisverzekering het eigen risico van de basiszorgverzekering vergoedt. Zonder een reisverzekering betaalt u dit namelijk zelf. Daarnaast vergoedt een kortlopende reisverzekering ook tandartskosten bij een ongeval. Dit zijn zaken die u kunt overwegen als u een reisverzekering afsluit.Schade aan het verblijf

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u per ongeluk schade aan het vakantiehuisje of de hotelkamer veroorzaakt. Zeker als u reist met kinderen kunnen dat soort dingen gebeuren. Uw aansprakelijkheidsverzekering biedt hier geen dekking voor. Daarom is het slim om een reisverzekering af te sluiten die schade aan het verblijf wel vergoedt, ook in Nederland.


Vergoeding van bagage en spullen

Ook tijdens een vakantie in Nederland kunt u te maken krijgen met diefstal of schade van spullen. Bijvoorbeeld als u uw camera laat vallen of wanneer uw tas gestolen wordt in een onbewaakt ogenblik. Heel vervelend als dat gebeurt, maar met een reisverzekering wordt deze schade wel vergoed! En wist u dat ook fietsen verzekerd zijn bij onze kortlopende reisverzekering tot € 350,-? Handig, omdat veel mensen bij een vakantie in eigen land de fiets mee willen nemen. 


 Annuleringsverzekering

Voor iedere reis is het zonde als u deze door omstandigheden moet annuleren. Nog vervelender is het wanneer u de betaalde kosten niet terugkrijgt omdat u hiervoor geen annuleringsverzekering heeft afgesloten. Moet u door een ernstige ziekte of overlijdensgeval uw reis annuleren of verzetten? Met een annuleringsverzekering kost dit in ieder geval niets extra.Reisverzekering afsluiten?

Wilt u een (kortlopende) reisverzekering afsluiten voor uw vakantie in Nederland? Neem dan gerust contact op. Voor meer informatie over reisverzekeringen, klik dan op de 'lees meer'-button hieronder.

Lindsey, adviseur


Uw sessie verloopt binnenkort. U wordt binnen {{countDown}} seconden automatisch uitgelogd.