Blog

Verzeker uw tuinmeubelen

Nederland blijft thuis

  Door: Fleur Klaverdijk - Eijgendaal  |  15 juni 2020  |  Leestijd: 4 minuten

Onze bewegingsvrijheid wordt voorlopig beperkt als gevolg van het coronavirus. Omdat hier nog geen vaccin voor is, blijven wij zoveel mogelijk thuis. Zo beschermen wij de kwetsbaren in onze samenleving. Daarnaast ontvangen we zo min mogelijk bezoek en als we toch de deur uit moeten, doen we dat het liefst alleen en houden wij minimaal 1,5 meter afstand van anderen.

Door de beperkende maatregelen hebben fysieke winkels, praktijken, musea, theaters en de horeca het nu erg moeilijk. Webwinkels doen daarentegen goede zaken. Pakketbezorgers hebben het razend druk met al die online aankopen die we doen. Vooral tuinspullen doen het momenteel goed. Opzetzwembaden, barbecues, tuinmeubelen of andere klusspullen vliegen als zoete broodjes over de toonbank. Op vakantie gaan is momenteel niet mogelijk, dus dan maken we het maar vooral gezellig in eigen huis en tuin.

Juist omdat wij meer uitgeven aan onze tuin, zijn wij er extra zuinig op. Met de juiste verzekering voor uw aankopen bent u goed beschermd, maar onder welke verzekering valt dit dan? Wij leggen het voor u uit.

Spullen in de tuin of op het balkon
Sierbestrating en beplanting vallen onder de inboedelverzekering. De dekking hiervan is meer beperkt dan voor de spullen in huis. Vaak is er nog een limiet qua verzekerd bedrag van kracht, namelijk tussen de € 2.500,- en de € 15.000,- per gebeurtenis. Datzelfde geldt voor tuinmeubilair, tuinbeelden, -verlichting, wasgoed, droogmolens, maar ook voor barbecues.

Wat verzekeren we in de regel onder de opstal-/woonhuisverzekering?
Een veranda, tuinhuis, schutting met pergola en zonnepanelen vallen onder de opstalverzekering. Ook zien we tegenwoordig steeds meer aangebouwde tuinkamers met veel glas. Neem in dat soort gevallen altijd contact op met uw verzekeringsadviseur om na te gaan of er iets aan uw polis gewijzigd moet worden.

En hoe zit het met spullen die u vanuit het huis mee de tuin in neemt en daar schade oplopen?
Voor de iPad of e-reader die u mee naar buiten neemt, ligt dat anders. Daarvoor zou een buitenshuisdekking uitkomst kunnen bieden.


Veilig bbq-en voor beginners

Nu we tijdens de warme dagen toch in de tuin zitten, gaan we natuurlijk ook barbecueën. We genieten van de zon, de kinderen spelen in de tuin en wij laten onze zintuigen prikkelen door de geur van het eten. Let wel dat barbecueën ook kan zorgen voor ongelukken. Om dit zo veilig mogelijk te doen, hebben wij hier een aantal bbq-tips:

 • Zorg altijd voor een veilige omgeving met een vlakke ondergrond;
 • houd (klein)kinderen op tenminste twee meter afstand;
 • draag altijd een leren schort en dichte schoenen;
 • gebruik goed gereedschap, zoals een vleestang en schraper;
 • houd een blusmiddel of –deken binnen handbereik.

Hiermee minimaliseert u de kans op een ongeluk. Mocht er toch iets gebeuren? Een goed gevulde verbandtrommel met de juiste verzorging voor de behandeling van een oppervlakkige brand- of snijwond is dan ook zeker een ‘must’ in uw voorraadkast.


Indische sate: zo maakt u het!

  Door: Tryféna van Nuissenburg  |  15 juni 2020  | Leestijd: 1 minuut

Een lekker avondje barbecueën is pas echt compleet met authentieke Indische saté. In Nederland houden we wel van een stukje vlees. Als we gaan barbecueën, zorgen we voor grote stukken vlees om onze magen te vullen. Dat gebeurt ook regelmatig met saté: hompen vlees rijgen, barbecueën, flink wat satésaus erover, en klaar! Hartstikke lekker, maar niet hoe ze het in Indonesië kennen. Daarom hebben wij voor de nieuwsgierige vleesliefhebbers het recept om de saté ajam (kip) of saté babi (varken) te marineren en bereiden op traditionele wijze.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 700 gram kippendij voor saté ajam of 700 gram hamlappen voor saté babi
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 5 eetlepels ketjap manis
 • 1 eetlepel sambal (bv. oelek, badjak of brandal)
 • 1 theelepel gula djawa of bruine suiker
 • 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
 • 1 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
 • 2 eetlepels citroensap

Snijd het vlees in fijne blokjes van ongeveer 1 cm lang en leg het in een mengkom. Voor de marinade snippert u de ui en knoflook. Voeg dit toe aan het vlees en voeg ook de overige ingrediënten toe aan de marinade. Laat de kruiden goed intrekken in de koelkast (bij voorkeur 2 tot 3 uur of zelfs langer), rijg daarna het vlees (4 tot 5 stukjes per stokje) en barbecueën maar!
Tip: Hoe langer u het vlees laat marineren, des te lekkerder het vlees zal smaken. De satésaus is dan zelfs overbodig, omdat het vlees al een heerlijke smaak heeft van zichzelf.

Laat u verrassen door de verfijnde smaak. Eet smakelijk!


Vragen over uw verzekeringen?

Heeft u nog vragen over uw opstal- en/of inboedelverzekering? U mag ons altijd bellen als u meer duidelijkheid of advies wilt.

Lindsay, adviseur


Uw sessie verloopt binnenkort. U wordt binnen {{countDown}} seconden automatisch uitgelogd.