Hoeveel pensioen krijgt u later?

Consumenten zijn vaak nauwelijks bezig met hun financiële positie in de toekomst. Onderzoek wijst uit dat 52% van de Nederlanders geen aanvullend pensioen opbouwt naast de AOW (BlackRock Investor Pulse, 2017). Dit is opmerkelijk als u nagaat dat de (financiële) risico’s alleen maar groter worden. Een paar voorbeelden:

Wijzigende wetgeving

Door gewijzigde (lijfrente)wetgeving kunnen veel mensen het opgebouwde pensioen niet eerder laten ingaan zoals zij dit destijds voor ogen hadden. Dit geldt overigens ook voor meer mensen met een lijfrenteverzekering.

Het verschuiven van de AOW-leeftijd

We zullen door het opschuiven van de AOW-leeftijd allemaal langer moeten werken of zelf voorzieningen moeten treffen. De meeste pensioenregelingen keren namelijk pas uit op de dan geldende AOW-leeftijd.

Gewijzigde pensioenregelingen

Veel pensioenregelingen zijn omgezet naar beter betaalbare varianten waardoor het pensioen op de einddatum vaak minder zeker is, het opgebouwde nabestaandenpensioen bij wijzigen van werkgever vervalt en bijvoorbeeld het ABP na 30 april 2018 het ANW-hiaat niet meer standaard meeverzekert.

Wilt u meer weten?

Wilt u inzicht in uw pensioen? Ga naar mijnpensioenoverzicht.nl. Wilt u weten hoe het inkomen op uw pensioendatum er precies uitziet en of u op koers ligt voor het gewenste pensioeninkomen? Neem dan contact met ons op. Bel: 088 – 551 4190 of mail naar leven@saa.nl. Wij helpen u graag verder!

Contactgegevens

2018-11-16T07:40:09+00:00