Let op uw autoruiten bij vorst

De winter komt er weer aan en dat betekent dat u af en toe uw bevroren ruiten weer moet krabben. Goed zicht is belangrijk voor de veiligheid in het verkeer.

Laat een ster in de ruit maken

Maar afgezien van bevroren ruiten is de kans op barsten in de voorruit een stuk groter bij vorst. Een klein sterretje kan al snel een barst worden. Hoe dat kan? Een klein sterretje ontstaat al heel snel door steenslag. In de kleine ruimte van het sterretje gaat vocht zitten en wanneer het gaat vriezen en het kouder is dan -5 graden, zet het vocht uit en creëert het door de spanning een barst in de voorruit. In zo’n geval kunt u beter uw sterretje laten maken, zeker in de wintermaanden dus.

Zet uw verwarming geleidelijk aan

Ook als gevolg van temperatuurverschil kan een ster in de ruit een barst worden. Als u rijdt, kan door de rijwind de temperatuur al snel flink beneden het vriespunt komen. Als in de auto de kachel vol staat te branden, op bijvoorbeeld 20 graden, kan dit leiden tot een temperatuurverschil van maar liefs 40 graden tussen binnen en buiten. Dit verschil kan op een normale ruit (van 6 mm) ook zorgen voor grote spanning met een barst als resultaat. Zet uw ruitverwarming dus geleidelijk aan. Om dezelfde reden is het dus ook onverstandig om bevroren ramen te laten ontdooien door er warm/heet water over te gieten. Gebruik een speciale ontdooier die als spuitbus verkrijgbaar is. Bij sterren in uw ruit is dit een goed alternatief in plaats van het krabben van uw ruiten, hierdoor oefent u namelijk geen druk uit op de ruit.

Dek uw voorruit af

U kunt natuurlijk ook uw voorruit afdekken met een speciale hoes, hierdoor voorkomt u dat er ijsvorming op de voorruit ontstaat. Gebruik hiervoor geen papier of karton, deze materialen kunnen vastvriezen aan uw ruit.

Maak ramen en wissers regelmatig schoon

Ontvet in de winter ook regelmatig uw ramen en wissers met Glassex. Vette ramen zijn namelijk gevoeliger voor condensvorming. Bij strenge vorst is het overigens ook verstandig om de automatische inklapfunctie van uw buitenspiegels uit te schakelen. Zo voorkomt u dat ze onbruikbaar worden.

Contactmogelijkheden

Openingstijden

ma t/m vr van 08.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Bellen

Tel: 088 – 551 4444

Overig contact

 Facebook
 Whatsapp
 E-mail
 Klantenservice

Schrijven

SAA Verzekeringen
Postbus 9000
3007 AA Rotterdam

Bezoeken

SAA Verzekeringen
Twentestraat 88
3083 BD Rotterdam

Heeft u nog vragen?

Vraag het aan Saar, onze digitale assistente. Zij helpt u met het beantwoorden van uw verzekeringsvragen.

0
Cijfer klantvriendelijkheid
In 2017 geven onze klanten dit gemiddeld voor vriendelijkheid.

SAA draagt Happy Child een warm hart toe.

0
Klanten gingen u voor
2018-11-22T08:17:54+00:00