Pensioen ondernemer 2018-10-10T11:12:16+00:00

Pensioen voor de ondernemer

SAA Maat heeft een eigen Pensioenafdeling. Deze afdeling kan voor u uw financiële situatie op pensioenleeftijd, bij arbeidsongeschiktheid of bij overlijden in kaart brengen. Als wij uw financiële situatie in kaart gebracht hebben, gaan wij samen met u kijken hoe wij onder verschillende omstandigheden uw financiële situatie kunnen optimaliseren.

Met name bij het inkomen voor de oude dag is het belangrijk om te kijken hoe we dat gaan financieren. We maken, eventueel in overleg met uw accountant, onder andere jaarruimteberekeningen en ook berekeningen met betrekking tot de (Fiscale) Oudedags Reserve.

Bent u DGA dan kijken wij voor de opbouw van uw pensioen, samen met u en uw accountant, naar de voor u beste constructie. Wij kunnen voor u een complete pensioenregeling, al dan niet in Eigen Beheer, optuigen. Daarbij hoort ook het opstellen van de pensioenbrief en het maken van Eigen Beheersberekeningen.

Heeft u al een pensioenregeling, dan kunt u bij ons terecht voor een second opinion.

Hulp of advies nodig?

Neem dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer: 0318 – 596 496. Wij helpen u graag verder. Ons kantoor is geopend van ma t/m do van 8.30 – 17.30 uur en vrijdag 8.30 – 17.00 uur.