Tips

Ook in 2019 blijft het eigen risico in de zorg 385 euro. Dit is alsnog een flink bedrag wanneer u dat moet ophoesten voor een zorgbehandeling. Ondanks dat het niet altijd mogelijk is om onder bepaalde zorgkosten uit te komen, zijn er wel degelijk manieren om zuinig met het eigen risico om te gaan.

1. Bezoek de huisarts

De meest eenvoudige manier is om zorg te gebruiken dat geen onderdeel uitmaakt van het eigen risico. Denk daarbij aan reguliere huisartsenzorg. Wanneer het niet dringend is, is een bezoek aan de spoedeisende hulp ook onnodig duur.

Daarnaast kunt u bij de huisarts ook voor kleine ingrepen terecht die in het ziekenhuis geld kosten. Het verwijderen van een moedervlek, het plaatsen van een spiraal of een sterilisatie zijn daar voorbeelden van. Het is echter niet zo dat alle huisartsen in Nederland deze handelingen uitvoeren. Informeer daarom of een collega-huisarts deze ingreep kan doen.

2. Verhoging eigen risico

Het eigen risico mag u naast de verplichte 385 euro maximaal met 500 euro verhogen. U betaalt dan minder premie, zo’n 15 tot 20 euro in de maand. Let wel: het verhogen van het eigen risico kan ook nadelige gevolgen hebben wanneer u veel zorgkosten moet maken. Verhoog daarom uw eigen risico alleen als u zeker weet dat u de 885 euro in één keer kunt betalen, mocht het nodig zijn.

3. Let op late rekeningen

In sommige gevallen kan het wel eens voorkomen dat u een ziekenhuisrekening later dan verwacht in de bus krijgt. Rekent u zich daarom niet rijk als u op 31 december nog niets van uw eigen risico heeft afgesnoept. Een rekening van een eenvoudige behandeling zou binnen drie maanden op de deurmat moeten liggen. Dit mag wettelijk gezien tot achttien maanden na dato zijn.

4. Ziekenhuistarieven

Belandt u met een dubbele beenbreuk in het ziekenhuis, dan heeft u in de meeste gevallen weinig invloed op de kosten of de ziekenhuiskeuze. Toch kosten 40 procent van de declarabele handelingen in ziekenhuizen minder dan de maximale 885 euro aan eigen risico. Bloedonderzoek, een röntgenfoto of een echo zijn daar voorbeelden van. De kosten voor behandelingen kunnen per ziekenhuis enorm verschillen. Deze zijn voor iedereen inzichtelijk, omdat verzekeraars sinds vorig jaar de behandelingskosten per ziekenhuis publiceren. Wees bewust van het bestaan van die lijst en onderzoek waar u zich – als u in uw verzekering heeft opgenomen dat u het ziekenhuis zelf kunt kiezen – het voordeligst kunt laten behandelen. De prijsverschillen hebben alles te maken met de afspraken tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen.

Contactmogelijkheden

Openingstijden

ma t/m vr van 08.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Bellen

Tel: 088 – 551 4444

Overig contact

 Facebook
 Whatsapp
 E-mail
 Klantenservice

Schrijven

SAA Verzekeringen
Postbus 9000
3007 AA Rotterdam

Bezoeken

SAA Verzekeringen
Twentestraat 88
3083 BD Rotterdam

Heeft u nog vragen?

Vraag het aan Saar, onze digitale assistente. Zij helpt u met het beantwoorden van uw verzekeringsvragen.

Vergelijk nu de beste zorgverzekeringen

Om u te helpen bij het kiezen van een zorgverzekering hebben wij een zorgvergelijker ontwikkeld: de SAA Zorgvergelijker. Hiermee kunt u eenvoudig vele zorgverzekeringen vergelijken op prijs en dekking.

Vergelijk premie
0
Cijfer klantvriendelijkheid
In 2017 geven onze klanten dit gemiddeld voor vriendelijkheid.

SAA draagt Happy Child een warm hart toe.

0
Klanten gingen u voor
2018-11-05T12:19:28+00:00