Op vakantie met de caravan

Er is niets mooier dan op vakantie gaan met uw eigen caravan. Of dat nu in eigen land is of over de grens. Maar wat u natuurlijk niet wilt, is dat u thuiskomt en dat er tijdens uw reis schade aan uw caravan is ontstaan. Een goede verzekering is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Hoe zit het met de kosten?

De kosten van een caravanverzekering zijn helemaal afhankelijk van uw persoonlijke wensen, net als bij iedere andere verzekering. De premie is afhankelijk van de dekking die u kiest. Wilt u een uitgebreide dekking waarmee (bijna) alles van uw caravan verzekerd is? Dan betaalt u daarvoor ook een hogere premie. Bij het kiezen van de juiste dekking moet u rekeninghouden met de verschillende soorten schades. Denk daarbij aan vandalisme, inbraak of hagel. Deze dingen zitten niet bij iedere caravanverzekeraar automatisch in het basispakket. Bepaal dus goed wat u wel en niet wilt verzekeren. Onze adviseurs helpen u natuurlijk graag bij het kiezen van de juiste verzekering en het vergelijken van de voorwaarden.

Wat wordt er standaard gedekt?

De standaarddekking bestaat uit de wettelijke aansprakelijkheid en schade door brand, diefstal van de caravan en natuurschade.

Uw basisverzekering kunt u aanvullen met extra dekkingen:

 • Beschadiging/aanrijding
  U bent verzekerd voor plotseling en onvoorziene beschadiging van de caravan en of aanrijding met uw caravan.
 • Hagelschade
  Deze uitbreiding beschermt u tegen schade door hagel. Hagel valt voor caravanverzekeringen niet onder ‘natuurschade’ in het basispakket.
 • Particuliere verhuur
  U kunt uw caravan als particulier aan een andere particulier verhuren. Het gaat wel alleen om verhuur voor recreatief gebruik. Met deze extra dekking bent u bij verhuur verzekerd voor dezelfde dekkingen die u gekozen heeft voor uw caravan bij eigen gebruik.
 • Inboedel
  U kunt de inboedel van uw caravan meeverzekeren. Onder inboedel vallen de zaken die u meeneemt op reis met uw caravan en als die zich bevinden in de caravan of de voortent.
 • Accessoires
  Met deze uitbreiding verzekert u de accessoires van uw caravan mee. Accessoires zijn toevoegingen aan de standaarduitrusting van uw caravan. Bijvoorbeeld een antenne, caravan-mover, satellietschotel, fietsenrek of zonnepaneel.
 • Voortent / luifel
  U kunt de voortent en/of luifel van uw caravan extra mee verzekeren. De voortent of luifel is het eerste jaar verzekerd op basis van de nieuwwaarde, daarna op basis van de dagwaarde.
 • Hulpverlening
  Met deze uitbreiding krijgt u recht op hulpverlening voor uw caravan als u na pech, diefstal of een ongeval met uw caravan of auto-caravancombinatie niet verder kunt. Of als de bestuurder uitvalt door ziekte, letsel of overlijden.
 • Vervangend vervoer
  Met deze uitbreiding bent u verzekerd voor vervangend vervoer als uw auto of caravan vlak voor vertrek naar het buitenland of tijdens de reis uitvalt door zogenoemd ‘buitenkomende onheil’, zoals een aanrijding.
 • Waardegarantie; 1, 3 of 5 jaar
  Met waardegarantie kunt u de verzekerde waarde van uw caravan 1, 3 of 5 jaar vastzetten. Na deze periode doen wij u een voorstel om de waarde opnieuw te bepalen. Dat is de perfecte manier om uw caravan voordelig en goed te verzekeren.
 • Eigen risico
  Bij sommige dekkingen kan er sprake zijn van een eigen risico. Een eventueel eigen risico kunt u terugvinden in de voorwaarden van uw verzekering of neem contact op met uw adviseur voor meer informatie.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over uw lopende caravanverzekering? Of wilt u (extra) advies over een nieuwe verzekering en de beste aanvullingen? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Contactgegevens

2018-07-12T14:20:37+00:00