Op wintersportvakantie met uw auto

Veel Nederlanders gaan weer op wintersport. Gaat u dit jaar ook en bent u met de auto? Dan adviseren wij een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen zodat u veilig op de plaats van bestemming aankomt.

Winterbanden

Met winterbanden heeft u in winterse omstandigheden veel meer grip op de weg. De remweg van de auto wordt aanzienlijk korter, waardoor het rijden met winterbanden voor iedereen veiliger is. In bijvoorbeeld, Zweden, Duitsland, Oostenrijk en Italië is het verplicht om bij winterse omstandigheden met winterbanden te rijden. Buiten de kans op een boete loopt u het risico om aansprakelijk te worden gesteld als u een ongeval krijgt.

Sneeuwkettingen

Het rijden met winterbanden op besneeuwde wegen alleen is vaak niet genoeg, meestal heeft u ook sneeuwkettingen nodig. Met sneeuwkettingen voorkomt u dat de sneeuw zich gaat ophopen op de wielen en de auto gaat glijden. Is het wegdek niet met sneeuw bedekt, dan moet u de sneeuwkettingen om beschadiging van het wegdek te voorkomen, verwijderen. Tegenwoordig bestaan er ook automatische sneeuwkettingen, die zichzelf om de autobanden spannen. Dan is het omdoen van de sneeuwkettingen zo geregeld.

Reisverzekering

Is uw reisverzekering nog steeds de beste? Vergelijk op prijs en dekking.

Reisverzekeringen vergelijken

Autoverzekering

Is uw autoverzekering nog steeds de beste? Vergelijk op prijs en dekking.

Autoverzekeringen vergelijken

Wilt u meer weten?

Gebeurt er toch onverhoeds iets waardoor u niet verder kunt rijden, dan is het fijn als u een vervangend voertuig krijgt aangeboden waardoor u toch verder op vakantie kan. Wij kijken graag met u mee voor de mogelijkheden voor het sluiten van een pechhulpverzekering en gaan na of alles nog goed verzekerd is. Wij helpen u graag verder.

Contactgegevens

2018-11-15T14:15:31+00:00