Nieuwsbrief
november 2018

Inhoudsopgave

Overlijdens­risico­verzekering, andere tijden anders verzekeren

Een overlijdens­risico­verzekering is een product dat vooral in de zeventiger jaren aan populariteit won. In deze tijd bleef de vrouw thuis om voor de kinderen te zorgen. Het idee van deze verzekering was dat als de man zou overlijden of invalide zou worden, de vrouw niet meer hulpeloos en straatarm achterbleef. En stel dat de vrouw zou overlijden, dan was het leed zonder overlijdens­risico­verzekering al helemaal niet meer te overzien.

Mooie polissen met hoge premies

Verschillende verzekeraars speelden hier handig op in door ingewikkelde polissen met talloze extra dekkingen op de markt te brengen. Ze wisten mensen zo de schrik op het lijf te jagen dat men zich een leven zonder overlijdens­risico­verzekering met extra dekkingen niet meer kon indenken. Mooie polissen, hoge verzekerde bedragen en vooral hoge premies. Jaren later werden de overlijdens­risico­verzekeringen weer eenvoudiger van opzet en een stuk begrijpelijker voor degene die er een afsloot.

Overlijdensrisicoverzekering in ontwikkeling

Ook de laatste jaren hebben dit soort verzekeringen een continue ontwikkeling ondergaan. Door kritische consumenten­programma’s zijn mensen steeds meer zelf gaan denken en weten zij steeds beter wat zij willen. Ook de verschillende vergelijkings­sites dragen eraan bij dat maatschappijen concurrerende premies moeten hanteren, willen zij nog in de markt blijven. Dit en het provisie­verbod dat in 2013 van kracht werd, hebben ertoe bijgedragen dat de overlijdens­risico­verzekeringen tegenwoordig stukken voordeliger zijn dan vroeger.

Polis vóór 2008?

Heeft u een polis die vóór 2008 is gesloten dan is het zeker de moeite waard om eens opnieuw te kijken hoeveel premie u zou betalen als u nu een overlijdens­risico­verzekering zou sluiten. Tevens is het handig om te kijken of de verzekering nog bij uw situatie past.

Wij helpen u graag

Het lijkt allemaal misschien ingewikkeld maar wij helpen u graag bij het bepalen of overstappen voor u mogelijk en voordelig is. Wij kunnen de overstap ook daadwerkelijk voor u regelen. U weet dan zeker dat u een verzekering heeft die precies bij u past en u krijgt antwoord op al uw vragen over verpanding en dekking.  Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, hoeft het afsluiten van een nieuwe overlijdens­risico­verzekering niet veel te kosten. Maar het kan u wel een hoop voordeel opleveren.

Wilt u meer weten?

Wilt u ook weten of het interessant voor u is om uw overlijdens­risico­verzekering over te sluiten? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Contactgegevens

2018-09-24T10:35:04+00:00