Nieuwsbrief
november 2018

Inhoudsopgave

Preventietips keyless entry

Verzekeraars waarschuwen al langer voor de simpele wijze waarop auto’s met keyless entry open te breken zijn. Elke auto met keyless entry bevat een zender die reageert op de sleutel van de eigenaar. Zodra deze met de sleutel in zijn broekzak de portiergreep aanraakt, kan de auto geopend worden. Vervolgens wordt met een simpele knop de auto gestart. Criminelen weten met eenvoudige apparatuur de sleutelcode uit te lezen en zo de auto te ontgrendelen en weg te rijden.

Auto’s met deze zogenoemde ‘keyless entry’ worden zo vaak gestolen of opengebroken dat verzekeraars en keuringsinstantie voor autobeveiliging Kiwa SCM er per volgend jaar vanaf willen. Er zal door fabrikanten meer en beter gezocht moeten worden naar een goede oplossing. Blijven oplossingen uit dan zullen verzekeraars uiteindelijk maatregelen moeten treffen.

Gelukkig kunt u er nu al zelf iets aan doen om het de dief lastiger te maken. Wij hebben voor u alvast een paar tips op een rij gezet.

Tip 1: Schakel het systeem uit

Schakel de keyless entry uit dan bent u er zeker van dat de dief hier geen gebruik van kan maken.

Tip 2: Berg uw sleutels goed op

Berg uw sleutels zodanig op dat er geen verbinding kan worden gemaakt via de zender. Een volledig gesloten stalen trommel is een optie maar ook het plaatsen van de sleutel op een afstand van minimaal vier meter vanaf de voordeur of locatie waar de dief kan gaan staan met zijn zender.

Bij tip 2 is er overigens nog steeds het gevaar dat de dief met een zender naast u gaat staan en zo het signaal opvangt. Ze kunnen u alleen ‘skimmen’ als u ook in de buurt van de auto staat. Er moet dus verbinding zijn tussen de handzender, de auto en het detectieapparaat.

Tip 3: Doe de diefstalcheck

U kunt uw kenteken of merk/type op de KIWA website invoeren om te bekijken wat de diefstalcijfers zijn van het betreffende voertuig.

Tip 4: Extra preventie

Plaats extra preventie in uw auto, bijvoorbeeld:

  • Een extra startonderbreker door KIWA/SCM.
  • Plaats een track-en-tracesysteem in uw auto.
  • Een blokkering van het stuur (waarmee ook u ook de bestuurdersairbag blokkeert) of versnelling.

Contactgegevens

2018-09-28T09:52:08+00:00