Gaat u op vakantie naar Griekenland? Reisverzekeraars verhogen uw dekking

Het is u vast niet ontgaan dat er in Griekenland een hoop aan de hand is en u als klant kan daar de gevolgen van ondervinden. De banken zijn deze gehele week gesloten en er staan lange rijen voor de pinautomaten.

Mocht u naar Griekenland afreizen dan raden wij u aan om genoeg contant geld mee te nemen om alle kosten van het verblijf in Griekenland tot uw terugkeer af te dekken.

Door deze ontwikkelingen heeft Allianz Global Assistance besloten om onze klanten in Griekenland te ondersteunen.

Allianz Global Assistance verhoogt de dekking voor contant geld

Alle verzekerden met een polis van Allianz Global Assistance zullen tijdelijk een dekkingsverhoging krijgen zonder extra kosten.

De extra dekking biedt:

  • Voor klanten met een dekking voor contant geld op hun polis wordt deze verhoogd met maximaal € 750;
  • Voor Klanten zonder een dekking voor contant geld op hun polis krijgen een dekking van maximaal € 750.

De uitgebreide dekking geldt vanaf maandag 29 juni 2015 tot en met zondag 5 juli 2015 als u uw polis heeft afgesloten voor maandag 29 juni 2015.

Europeesche heeft ook een dekkingsverhoging voor contant geld
De kortlopende reisverzekering vergoedt maximaal € 500,- per persoon per reis. De ‘doorlopende verzekering voor reizen’ vergoedt normaal gesproken maximaal € 500,- per verzekering. Voor Griekenland heeft Europeesche de dekking uitgebreid naar € 500,- per persoon, met een maximum van € 1.000,- per verzekering. Dit geldt alleen voor de periode tot 15 juli 2015 en indien u de rubriek ‘geld’ heeft meeverzekerd.

Delta Lloyd verhoogt de dekking voor Geld en cheques

Voor reizen naar Griekenland verhoogt Delta Lloyd tijdelijk de maximale dekking voor de module Geld en cheques naar € 1.500,- (normaal is deze € 750,-) per reis.

U kunt uw dekking ook verhogen

Wij willen u erop attent maken dat u uw dekking ook kunt verhogen, indien u de mogelijkheden wil bespreken dan staan onze adviseurs u graag te woord.

Om uw vakantie naar Griekenland zo veilig mogelijk te laten verlopen adviseren wij u om:

  • Tijdens de vlucht het geld te spreiden onder de personen in uw reisgezelschap.
  • Een kluisje te huren in uw hotel of bij de receptie van de camping.
  • Zoveel mogelijk te betalen met uw creditcard. Deze zal voornamelijk op de toeristische eilanden nog werken.

Blijf u informeren over de laatste ontwikkelingen

Blijf u tijdens uw verblijf informeren over de laatste ontwikkelingen. Dat kan door het reisadvies in de gaten te houden via de media en op Twitter @BZReisadvies te volgen. Ook uw reisorganisatie of hotel kan u nuttige informatie geven en u ter plaatse bijstaan.

Verder raden wij u aan om uw pinbon zorgvuldig te bewaren zodat u in geval van schade kunt aantonen dat u contact geld bij had, ook moet u aangifte doen bij de lokale politie, bewaar het proces-verbaal goed.

Wij wensen u hoe dan ook een prettige vakantie toe.

2018-05-08T10:06:16+00:00