[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Rekenrente Uniform Pensioen Overzicht naar 2,4%

In het TROS-programma RADAR van afgelopen maandag 15 oktober heeft het Verbond van Verzekeraars, bij monde van directeur Richard Weurding, toegezegd dat verzekeraars met ingang van 2013 bij het samenstellen van het uniforme pensioenoverzicht (UPO) voor beschikbare premieregelingen niet meer zullen rekenen met 4% rente, maar met een rente van 2,4%.

Uit de uitzending van RADAR kwam naar voren dat de huidige UPO, met name voor oudere deelnemers, een te rooskleurig beeld schetst van zowel de mogelijke (beleggings)waarde op de pensioendatum als het pensioeninkomen vanaf de pensioendatum. In de huidige UPO worden de pensioenen berekend op basis van een rekenrente- en prognoserendement van 4 procent. Ook de (digitale) pensioeninformatie in www.mijnpensioenovericht.nl wordt vanuit de UPO gevoed.

Onder meer in de Leidraad Communicatie voor Pensioenuitvoerders geeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan wat de doelstellingen zouden moeten zijn van de te verschaffen pensioeninformatie aan deelnemers van een pensioenregeling. Deelnemers moeten erop kunnen vertrouwen dat het pensioen overeenkomt met hun gerechtvaardigde verwachtingen.

Door vanaf komend jaar aansluiting te zoeken bij de door De Nederlandse Bank (DNB) gepubliceerde langetermijnrente, hoopt Het Verbond een oplossing te vinden voor te rooskeurige verwachtingen van deelnemers. Vanaf 2013 zal het te bereiken pensioen berekend worden met een rente van 2,4 procent. Volgens het Verbond geeft dit een veel meer realistisch beeld van het te bereiken pensioen in beschikbare premieregelingen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”nobg” margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ bg_position=”top” bg_repeat=”no-repeat” bg_cover=”false” bg_attachment=”false” padding_top=”0″ padding_bottom=”0″ parallax_speed=”0.1″ bg_type=”no_bg” bg_grad=”background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%, #E3E3E3));background: -moz-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: -webkit-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: -o-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: -ms-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);” parallax_style=”vcpb-default” bg_image_repeat=”repeat” bg_image_size=”cover” bg_img_attach=”scroll” parallax_sense=”30″ animation_direction=”left-animation” animation_repeat=”repeat” bg_override=”0″ parallax_content_sense=”30″ fadeout_start_effect=”30″ overlay_pattern_opacity=”80″ seperator_type=”none_seperator” seperator_position=”top_seperator” seperator_shape_size=”40″ seperator_svg_height=”60″ seperator_shape_background=”#ffffff” seperator_shape_border=”none” seperator_shape_border_width=”1″ icon_type=”no_icon” icon_size=”32″ icon_style=”none” icon_color_border=”#333333″ icon_border_size=”1″ icon_border_radius=”500″ icon_border_spacing=”50″ img_width=”48″ ult_hide_row_large_screen=”off” ult_hide_row_desktop=”off” ult_hide_row_tablet=”off” ult_hide_row_tablet_small=”off” ult_hide_row_mobile=”off” ult_hide_row_mobile_large=”off”][vc_column width=”1/1″][vc_widget_sidebar show_bg=”false” sidebar_id=”sidebar_15″][/vc_column][/vc_row]

2015-10-29T16:45:50+00:00