SAA draait mee in de pilot VPI Schadebehandeling

VolmachtBeheer Producten Interface (VPI) is een initiatief dat in samenwerking met ANVA, CCS, Unit4 en SIVI is ontwikkeld door acht verzekeraars, namelijk: Allianz, a.s.r., Avero Achmea, Delta Lloyd, London, Monuta, Nationale-Nederlanden en REAAL.

In het GA-magazine van september 2014 staat geschreven dat volmachtkantoren en maatschappijen realtime schadedossiers en (boekings)gegevens kunnen uitwisselen met behulp van de nieuwe module VPI Schadebehandeling. Hierdoor sluiten de administraties van het volmachtbedrijf en de verzekeringsmaatschappij voortaan naadloos op elkaar aan, aldus het artikel.

SAA is gevraagd om mee te draaien in de pilot.
Ton Elshout, hoofd Schade bij SAA Assuradeuren, is vereerd dat hij door verzekeraar a.s.r. is gevraagd om mee te draaien. ‘Het grote voordeel is dat we nu zelf meebeslissen.’ Elshout blijft wel kritisch. ‘Bij de eerste melding van een diefstal aan de verzekeraar werkt de koppeling al perfect. Letselschade is echter een ander verhaal. Daar signaleerden we een aantal verbeterpunten, die gelukkig grotendeels overeenkwamen met die van VolmachtBeheer.* Het is nu nog wachten op een nieuwe software release.’ Uiteindelijk onstaat er een mooi product, daar is hij van overtuigd. ‘Het is net als met wijn, die moet ook eerst rijpen.’

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

* VolmachtBeheer ondersteunt en regelt al het informatieverkeer tussen gevolmachtigden, volmachtgevers en overige partijen die actief zijn in de volmachtmarkt.

2018-02-09T14:50:15+00:00