SAA Overvliet zwemt € 12.500 bijeen voor onderzoek naar ziekte ALS

Amsterdam City Swim

Zondag 7 september 2014 was het dan eindelijk zo ver. Na maanden van trainen in allerlei zwembaden en open water stonden de beide teams van SAA Overvliet, na de prominenten zoals een Pieter van de Hoogenband en Beau van Erven Dorens, aan de start om een duik te nemen in de Amsterdamse grachten om een afstand te overbruggen van 2014 meter of wel 2,14 km. Vanwege de mooie zonnige weersomstandigheden was er veel publiek op de diverse bruggen en op de oevers.

De temperatuur van het water was uitstekend. Het enthousiasme van de deelnemers en publiek werkte aanstekelijk. Zonder problemen werd de afstand afgelegd.

De snelste tijd bij de teamleden van SAA Overvliet was voor Armand Lans met 0:48:22. Het is geen snelheidswedstrijd, maar toch aardig om te vermelden.

Sponsoring
Mede namens een geweldige sponsoring door relaties, familie en vrienden zwom SAA Overvliet € 12.500 bijeen voor de Stichting ALS. Dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar een medicatie om deze slopende ziekte te stoppen, want deze is er helaas nog steeds niet.

De voorlopige totale opbrengst van deze Amsterdam City Swim bedraagt thans € 1.964.000 !!!

Els Oosse, Armand Lans, Sjaak Vervoorn, Stephan Lans, Ronald Berrevoets, Steven van Linge, Patrick den Hertog en Nico Hoogelander, de leden van beide zwemteams, willen langs deze weg iedereen hartelijk bedanken die op welke wijze dan ook aan deze actie een bijdrage heeft geleverd.

2018-02-09T14:45:27+00:00