[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Sociaal Akkoord: afspraken omtrent pensioen

Kabinet en sociale partners zijn het eens geworden over een mix van maatregelen om economisch herstel op korte termijn te stimuleren en de arbeidsmarkt aan te passen aan de wensen en eisen van de 21e eeuw. Met betrekking tot “pensioen” zijn de volgende afspraken gemaakt:

  • Met ingang van 2015 wordt het maximaal fiscaal gefaciliteerde percentage voor het opbouwen van de pensioenvoorziening met 0,4% verlaagd;
  • Het (fiscaal) faciliteren van pensioen in de tweede en derde pijler vervalt met ingang van 2015 bij een pensioengevend loon van € 100.000,– per jaar. (Deze beide afspraken zijn conform hetgeen is afgesproken in het Regeerakkoord 2012)

Afgesproken is dat sociale partners voor deze maatregelen alternatieven of aanvullingen op mogen voorstellen. Hiervoor geeft het kabinet deze partijen tot eind mei 2013 de tijd.

  • Oproep aan sociale partners tot verlaging van pensioenpremies: ter ondersteuning van de koopkracht en voor zover de financiële positie van het pensioenfonds dit toelaat;
  • Op verzoek van sociale partners zal het bereik van de AOW-overbruggingsregeling worden uitgebreid tot deelnemers met een inkomen tot 200% wettelijk minimumloon (alleenstaanden) respectievelijk 300% wettelijk minimumloon (voor paren).

Het Sociaal Akkoord moet overigens nog worden goedgekeurd door de achterbannen van de werkgevers- en werknemersorganisaties. Er is sprake van een zogeheten onderhandelaarsakkoord. Op haar beurt gaat het kabinet het parlement steun vragen voor de gemaakte afspraken. De voorstellen zullen daarna, in overleg met sociale partners en parlement, verder worden uitgewerkt in wetgeving.

Bron[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”nobg” margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ bg_position=”top” bg_repeat=”no-repeat” bg_cover=”false” bg_attachment=”false” padding_top=”0″ padding_bottom=”0″ parallax_speed=”0.1″ bg_type=”no_bg” bg_grad=”background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%, #E3E3E3));background: -moz-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: -webkit-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: -o-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: -ms-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);” parallax_style=”vcpb-default” bg_image_repeat=”repeat” bg_image_size=”cover” bg_img_attach=”scroll” parallax_sense=”30″ animation_direction=”left-animation” animation_repeat=”repeat” bg_override=”0″ parallax_content_sense=”30″ fadeout_start_effect=”30″ overlay_pattern_opacity=”80″ seperator_type=”none_seperator” seperator_position=”top_seperator” seperator_shape_size=”40″ seperator_svg_height=”60″ seperator_shape_background=”#ffffff” seperator_shape_border=”none” seperator_shape_border_width=”1″ icon_type=”no_icon” icon_size=”32″ icon_style=”none” icon_color_border=”#333333″ icon_border_size=”1″ icon_border_radius=”500″ icon_border_spacing=”50″ img_width=”48″ ult_hide_row_large_screen=”off” ult_hide_row_desktop=”off” ult_hide_row_tablet=”off” ult_hide_row_tablet_small=”off” ult_hide_row_mobile=”off” ult_hide_row_mobile_large=”off”][vc_column width=”1/1″][vc_widget_sidebar show_bg=”false” sidebar_id=”sidebar_15″][/vc_column][/vc_row]

2015-10-29T14:53:06+00:00