Start winterstop oldtimer

Valt uw klassieke auto onder de overgangsregeling van de Belastingdienst? Zorg er dan voor dat uw auto in de maanden december, januari en februari niet op de openbare weg staat. U mag in deze periode wel even een ritje maken naar de APK-keuring. Wilt u met uw oldtimer naar een evenement toe? Dat mag ook, twee keer per jaar via de evenementenregeling van de Belastingdienst.

Wel een oldtimer of toch geen oldtimer?

De Belastingdienst heeft de definitie van een klassieke auto opgetrokken naar 40 jaar. Veel oldtimerbezitters hebben een auto die tussen de 25 en 40 jaar oud is en voldoen dus niet aan de eisen om volgens de oldtimerregeling belastingvrij te rijden. Om toch een beetje tegemoet te komen aan deze grote groep liefhebbers van de oldtimer is er naast de oldtimerregeling een overgangsregeling van kracht.

Op zoek naar een goede oldtimerverzekering?

Oldtimerverzekering

De belangrijkste punten op een rijtje

Voor een volledige vrijstelling van de wegenbelasting volgens de oldtimerregeling gelden de volgende punten:

  • De auto werd meer dan 40 jaar geleden voor het eerst in gebruik genomen. Het is dus niet het bouwjaar dat belangrijk is, maar het moment dat de auto in gebruik is genomen. Bij wagens die ongeveer 40 jaar oud zijn, kan een maand het verschil maken tussen het al dan niet belasting betalen.
  • De auto mag alleen privé gebruikt worden en moet ingeschreven staan op naam van een persoon. Zodra de wagen bedrijfsmatig gebruikt wordt of binnen het kader van een bedrijf wordt ingeschreven, geldt de vrijstelling niet.

Voor een overgangsregeling voor oldtimers gelden de volgende punten:

  • Uw oldtimer is een benzinevoertuig. Wagens die op diesel of LPG rijden, komen niet in aanmerking. Ook niet wanneer ze gedeeltelijk op benzine rijden zoals vaak het geval is bij een LPG-installatie.
  • De wagen moet 25 jaar geleden in gebruik genomen zijn en de grens van 40 jaar nog niet hebben overschreden.
  • De wagen mag niet bedrijfsmatig gebruikt worden. Ook de inschrijving moet op naam van een privépersoon staan.
  • U mag niet op de openbare weg rijden in december, januari en februari tenzij u binnen die periode naar het keuringsstation gaat.

U vraagt de overgangsregeling zelf aan bij de Belastingdienst. U ontvangt een korting van 75% op het normale tarief voor wagens binnen dezelfde categorie als uw oldtimer.

Contactgegevens

2018-12-04T13:31:16+00:00