Thema

Aanpassing taxatiebeleid SAA Assuradeuren

Taxatiebeleid bij SAA

Voor het afsluiten van de Oldtimerverzekering met (beperkt) Casco-dekking heeft u een geldig taxatierapport nodig. Vanaf 1 februari 2014 accepteren wij alleen nog nieuwe taxatierapporten die door de FEHAC zijn goedgekeurd.

FEHAC goedgekeurd taxatierapport

FEHAC kent sinds juni 2007 een erkenningsregeling voor taxateurs en taxatierapporten. Deze regeling heet ‘FEHAC goedgekeurd taxatierapport’ en geldt voor merkenclubs die aangesloten zijn bij de FEHAC en voor rapporten van onafhankelijke taxateurs. In de ‘FEHAC goedgekeurd taxatierapport’ staan de eisen die het FEHAC aan de deskundigheid van de taxateur en aan de inhoud van het taxatierapport stelt.

Belang van een taxatierapport

Vanaf 1 februari 2014 accepteren wij uitsluitend nog nieuwe taxatierapporten die het predicaat FEHAC goedgekeurd taxatierapport mogen dragen en door ons akkoord zijn bevonden. Een taxatierapport is nodig om Oldtimerverzekering met een (beperkt) casco af te kunnen sluiten. Tijdens de geldigheid hiervan keren wij in het geval van total loss of diefstal de getaxeerde waarde van de oldtimer uit. Door een dergelijke taxatie kan er dus geen onduidelijkheid ontstaan over de waarde van het voertuig. Om met een zeker gevoel in een klassieker te rijden, is een officieel taxatierapport dus onmisbaar. Een FEHAC-goedgekeurd taxatierapport is maximaal 36 maanden geldig.

Overzicht van erkende taxateurs

Op de website van de FEHAC vindt u een overzicht van alle erkende Taxateurs.


Uw sessie verloopt binnenkort. U wordt binnen {{countDown}} seconden automatisch uitgelogd.