Zakelijk voor kom financiele schade door brand 2017-11-29T15:58:21+00:00

Voorkom financiële schade door brand

In 2012 moest de brandweer in Nederland 155.000 keer uitrukken, in iets meer dan 100.000 gevallen ging het om een brandmelding. Bij bijna 20.000 meldingen ging het om een brand met directe financiële schade.

Elke dag krijgt de brandweer in Nederland dus gemiddeld 425 meldingen. Bijna 290 keer gaat het dan om een brand. Meer dan 50 keer per dag rukt de brandweer ergens in Nederland uit voor een forse brand met directe financiële schade. In 2012 was de totale brandschade, waarbij de brandweer ingeroepen werd, ruim 750 miljoen euro. Dat zijn forse getallen en het betekent ook dat de kans op brand best groot is en dat er dan een flinke schade kan optreden.

Alle reden dus om goede voorzorgsmaatregelen te nemen. Wees voorzichtig met vuur, zorg voor goedwerkende (elektrische) voorzieningen en plaats brandmelders. Die laatste kunnen het ontstaan van brand niet voorkomen, maar geven u wel de tijd om erger te voorkomen of in ieder geval iedereen in veiligheid te brengen.

Met een goede verzekering zorgt u ervoor dat de financiële schade beperkt blijft. Wel is het van belang dat uw verzekeringen up-to-date zijn. Want als het verzekerd bedrag te laag is of u heeft bepaalde spullen niet meeverzekerd, dan kan de financiële schade flink oplopen. SAA Verzekeringen controleert dat graag voor u!