Top drie: Oorzaken brand

Ook als u goed verzekerd bent tegen brand, u wilt schade liever voorkomen dan genezen. Naast schade loopt u namelijk ook risico met uw gezondheid of zelfs uw leven. Om schade aan uw huis te voorkomen en uw huis veilig te maken, wilt u eerst weten wat de meest voorkomende oorzaken zijn van brand in de woning. Wij hebben daarom een top drie gemaakt om brandoorzaken te voorkomen:

  1. Stoken van brandhout
    Gebruik in uw openhaard of kachel altijd droog hout. Laat minimaal één keer per jaar uw schoorsteen vegen door een erkend bedrijf.
  1. Koken op het fornuis
    Vergeet uw pan niet van het vuur te halen en houd het fornuis altijd vrij van brandbare spullen. Houd er rekening mee dat het fornuis in veel gevallen na het koken de hitte vasthoudt.
  1. Elektrische apparatuur
    Met name wasmachine en droger zijn vaak een bron voor brand. Zorg daarom dat de apparaten goed schoon gehouden worden en sluit ze altijd rechtstreeks, zonder verlengsnoer, aan op het stopcontact.

De brandweer heeft voor u een folder voor brandveilig wonen gemaakt.

Omdat bij brand ook de emoties hoog kunnen oplopen, is het op dat moment maar beter om goed verzekerd te zijn. Wij geven als tip om uw opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij één verzekeraar of tussenpersoon. Zo voorkomt u bij schade administratieve rompslomp.

Wilt u meer weten?

Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Contactgegevens

2018-07-12T14:28:55+00:00