[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Tussenstand pensioenverzekeringen

Per 1 januari 2012 is de nieuwe deelvergunning Pensioenverzekeringen en Premiepensioenvorderingen geïntroduceerd. De vakbekwaamheidseisen voor het bemiddelen en adviseren in pensioenverzekeringen en premiepensioenvorderingen zijn per die datum aangescherpt. Voor bestaande adviseurs en bemiddelaars in pensioenverzekeringen gold de mogelijkheid om aanspraak te maken op een overgangsregime. Financiële dienstverleners die onder het overgangsregime vallen, hebben tot uiterlijk 1 januari 2014 de tijd om de vakbekwaamheid voor pensioenverzekeringen en premiepensioenvorderingen te regelen.

In januari heeft de AFM iets meer dan 2700 aanmeldingen ontvangen onder het overgangsregime. Inmiddels is de deelvergunning Pensioenverzekeringen en Premiepensioenvorderingen bij meer dan 700 financiële dienstverleners weer ingetrokken. In sommige gevallen is dit gebeurd op eigen verzoek, maar de meest voorkomende reden voor het intrekken is het niet tijdig opsturen van een betalingsbewijs voor een opleiding aan de AFM door financiële dienstverleners. Meer dan 200 financiële dienstverleners hebben al aangetoond dat de feitelijk leidinggevende de juiste diploma’s heeft behaald. Voor de overige 1800 financiële dienstverleners geldt dat zij voor het einde van dit jaar moeten aantonen dat de juiste diploma’s zijn behaald.

Uit het Self Assessment van 2012 blijkt dat 385 financiële dienstverleners op 31 oktober 2012 nog beschikten over een pensioenportefeuille, maar hier geen juiste vergunning voor hadden. Deze partijen hebben een individuele terugkoppeling gekregen, waarin we hebben aangegeven dat ze de portefeuille zo spoedig mogelijk moeten overdragen. Het gaat hier veelal om relatief kleinere portefeuilles van één tot tien contracten die enkel beheerd worden. Houdt u er rekening mee dat het overdragen van de portefeuille meer tijd kan kosten dan in eerste instantie gedacht. Begin daarom tijdig aan het afwikkelen of overdragen van uw pensioenportefeuille.

Bron: AFM[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”nobg” margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ bg_position=”top” bg_repeat=”no-repeat” bg_cover=”false” bg_attachment=”false” padding_top=”0″ padding_bottom=”0″ parallax_speed=”0.1″ bg_type=”no_bg” bg_grad=”background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%, #E3E3E3));background: -moz-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: -webkit-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: -o-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: -ms-linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);background: linear-gradient(top,#E3E3E3 0%);” parallax_style=”vcpb-default” bg_image_repeat=”repeat” bg_image_size=”cover” bg_img_attach=”scroll” parallax_sense=”30″ animation_direction=”left-animation” animation_repeat=”repeat” bg_override=”0″ parallax_content_sense=”30″ fadeout_start_effect=”30″ overlay_pattern_opacity=”80″ seperator_type=”none_seperator” seperator_position=”top_seperator” seperator_shape_size=”40″ seperator_svg_height=”60″ seperator_shape_background=”#ffffff” seperator_shape_border=”none” seperator_shape_border_width=”1″ icon_type=”no_icon” icon_size=”32″ icon_style=”none” icon_color_border=”#333333″ icon_border_size=”1″ icon_border_radius=”500″ icon_border_spacing=”50″ img_width=”48″ ult_hide_row_large_screen=”off” ult_hide_row_desktop=”off” ult_hide_row_tablet=”off” ult_hide_row_tablet_small=”off” ult_hide_row_mobile=”off” ult_hide_row_mobile_large=”off”][vc_column width=”1/1″][vc_widget_sidebar show_bg=”false” sidebar_id=”sidebar_15″][/vc_column][/vc_row]

2015-10-29T16:14:34+00:00