Wat is het verschil: WA casco, casco verzekering of casco autoverzekering?

Wanneer u een autoverzekering afsluit, kunt u kiezen uit verschillende dekkingen. Zo is er een WA dekking, beperkt casco dekking en de volledige casco dekking. Daarnaast worden er allerlei verschillende termen gebruikt zoals WA casco, casco verzekering en casco autoverzekering. Maar wat zijn de verschillen nou eigenlijk tussen al deze dekkingen?

 

WA dekking

Een wettelijke aansprakelijkheid (WA) dekking is de minimale dekking die u moet afsluiten wanneer u een auto hebt. Hierbij geldt een minimum verzekerd bedrag van 2 miljoen euro. Met een WA dekking dekt u de schade die u met uw auto aan anderen en hun bezittingen toebrengt en waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. Ook wordt de schade vergoed wanneer u iemand anders in uw auto laat rijden.

De schade aan de eigen auto wordt niet vergoed met de WA dekking. Dit geldt ook als er sprake is van diefstal of een ruitbreuk.

Is uw auto 8 jaar of ouder? Dan is een WA dekking veelal voldoende.

 

Casco verzekering of casco autoverzekering

De casco verzekering of casco autoverzekering is een verzamelnaam voor de beperkt casco dekking en de volledig casco dekking. Deze twee dekkingen worden hieronder verder toegelicht.

 

Beperkt casco

De beperkt casco dekking wordt voornamelijk gesloten voor auto’s die tussen de 4 en 8 jaar oud zijn. De dekking vergoedt de schade als gevolg van brand, storm, hagel, diefstal, ruitbreuk en een botsing met dieren. Daarnaast dekt het alles wat gedekt is onder een WA dekking.

 

Volledig casco

Nieuwe auto’s tot 3 drie jaar worden veelal volledig casco gedekt. U dekt met een volledig casco dekking niet alleen de schade die u toebrengt aan anderen, maar ook de schade aan uw eigen auto. Bovendien geldt dit ook als het uw eigen schuld is. Is uw auto ouder dan 3 jaar, maar wilt u hem evengoed volledig casco verzekeren? Dan kan dat natuurlijk ook. Bijvoorbeeld omdat u zeker wilt weten dat u dezelfde auto opnieuw kunt kopen na een schade.

De volledig casco dekking is de meest uitgebreide dekking en de premie van deze dekking is dan ook het hoogst.

Neem contact op met SAA Verzekeringen hoe het precies zit met de dekking en wat de mogelijkheden zijn onze adviseurs staan u graag te woord!

Of vergelijk verschillende autoverzekeringen via onze onafhankelijke autovergelijker.

[ult_buttons btn_title=”autoverzekeringen vergelijken” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”405″ btn_height=”20″ btn_padding_left=”20″ btn_padding_top=”10″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#83c647″ btn_url=”https://www.saa.nl/vergelijker/auto/” btn_hover=”ubtn-no-hover-bg” btn_anim_effect=”none” icon_size=”26″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_size=”1″ btn_radius=”3″ btn_shadow_size=”5″ tooltip_pos=”left” btn_bg_color_hover=”#7ddb3b” btn_title_color_hover=”#ffffff” btn_font_size=”20″ icon=”Defaults-shopping-cart” icon_color=”#ffffff”]

2018-06-13T16:44:39+00:00