Aansprakelijkheidsverzekering

Soms veroorzaakt u per ongeluk bij iemand schade. Meestal gaat dat om spullen van een ander, maar het kan ook gebeuren dat iemand door uw schuld gewond raakt. Als u daar volgens de Nederlandse wet aansprakelijk voor bent, moet u deze schade vergoeden. De kosten kunnen dan erg hoog zijn. Met de aansprakelijkheidsverzekering bent u hiervoor verzekerd. U kunt kiezen voor een verzekering voor als u alleen woont of een verzekering voor uw gezin.

Een aantal voordelen op een rij

  • Wereldwijde dekking.

  • Geen standaard eigen risico.

  • Keuze uit twee verschillende dekkingen.

Meeverzekerd is

  • Schade in het buitenland (wereldwijde dekking).
  • Schade door de woning waarin u woont.
  • Schade veroorzaakt door uw dieren.
  • Schade door een vriendendienst tot maximaal € 25.000,-.
  • Een tweede woning in Europa, een recreatiewoning, een stacaravan of een huisje op een volkstuincomplex is gratis meeverzekerd, mits deze niet alleen dient om aan anderen verhuurd te worden.

Wat te doen bij schade

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar schades kunnen helaas voor komen. Wilt u weten welke schade er wordt vergoed? Bekijk dan de voorwaarden.

Heeft u schade? Dan kunt u bij ons uw schade melden en regelen wij de rest.

Voorwaarden

Dit is een beperkt overzicht van de kenmerken. Voor een compleet overzicht van de voorwaarden verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden.

Voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering (P-A117)

Verzekerde bedragen

U kunt kiezen uit twee verschillende dekkingen met de volgende verzekerde bedragen:

  • € 1.000.000,-.
  • € 2.500.000,-.

Veroorzaakt u schade aan de spullen van iemand anders? Of heeft u iemand per ongeluk verwond? Als u aansprakelijk bent, dan kunt u dit verzekeren tot maximaal € 2.500.000,-. Dit bedrag lijkt hoog, maar als u letselschade veroorzaakt dan kan het bedrag enorm oplopen.

Eigen risico

U heeft geen standaard eigen risico. Het is mogelijk om te kiezen voor een eigen risico voor kinderen van € 150,- per gebeurtenis of om te kiezen voor een algemeen eigen risico van € 100,-. U hoeft dan minder premie te betalen.

beeld-dossier

Zelf uw verzekeringen inzien en beheren

Via www.saa.nl/mijndossier kunt u al uw verzekeringen eenvoudig inzien en beheren. Dit verlost u van veel papierwerk en u weet zeker dat u altijd de laatste informatie bij de hand heeft. Naast het inzien en beheren kunt u online verzekeringen toevoegen en ervoor kiezen om alle post via Mijn dossier te ontvangen. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact op met uw adviseur.