Autoverzekering

Bij Avero Achmea is uw auto goed verzekerd. U kunt rekenen op een goede service en snelle schadeafhandeling.

Een aantal voordelen op een rij

  • Uitgebreide mogelijkheden in aanvullende dekkingen.

  • Snelle schadeafhandeling.

  • Geen eigen risico wanneer u uw auto laat repareren door een garage uit het netwerk van Avéro.

Wettelijke Aansprakelijkheid

De Wettelijke Aansprakelijkheids­verzekering (WA-verzekering) is in Nederland wettelijk verplicht voor iedereen met een auto. Met deze verzekering bent u verzekerd voor schade die u met de auto toebrengt aan een ander.

Verzekerde bedragen

  • Schade aan andere personen tot maximaal € 6.500.000,-.
  • Schade aan spullen van een ander tot maximaal € 2.500.000,-.

WA + Beperkt Casco

Naast de wettelijke aansprakelijkheid (WA) bent u ook verzekerd voor ruitschade, diefstal, inbraak, brand-, storm- en natuurschade.

WA + Volledig Casco

De WA + Volledig Casco verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering. Naast de wettelijke aansprakelijkheid (WA) bent u ook verzekerd voor ruitschade, diefstal, inbraak, brand-, storm-, natuurschade en schade aan uw eigen voertuig. Een WA Volledig Casco verzekering wordt op de polis ook wel All-Risk genoemd.

Is uw auto binnen drie jaar na aanschaf total loss of gestolen?
Dan vergoedt Avéro Achmea het bedrag dat u voor de auto heeft betaald. Tenzij de aanschafwaarde van uw auto meer dan € 75.000,- was. In dit geval krijgt u de dagwaarde plus 10% vergoed.

Is het voertuig langer dan drie jaar geleden gekocht, dan wordt de dagwaarde vergoed.

Aanschafwaarde
De aanschafprijs is het bedrag dat u voor uw auto betaalde.

De dagwaarde
Dit is het bedrag dat de auto vlak voor de schade of diefstal waard was.

Wat te doen bij schade

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar schades kunnen helaas voor komen. Wilt u weten welke schade er wordt vergoed? Bekijk dan de voorwaarden.

Heeft u schade? Dan kunt u bij ons uw schade melden en regelen wij de rest.

Ruitschade

U betaalt niets als u uw ruit laat repareren door Autotaalglas, Carglass, Glasgarage of een ander bij ons aangesloten schadeherstelbedrijf. Laat u uw ruit ergens anders repareren? Dan betaalt u de reparatie zelf.

Eigen risico

Het standaard eigen risico is € 135,-. Laat u uw auto repareren door een garage uit het netwerk van Avéro? Dan is er geen eigen risico.

beeld-dossier

Zelf uw verzekeringen inzien en beheren

Via www.saa.nl/mijndossier kunt u al uw verzekeringen eenvoudig inzien en beheren. Dit verlost u van veel papierwerk en u weet zeker dat u altijd de laatste informatie bij de hand heeft. Naast het inzien en beheren kunt u online verzekeringen toevoegen en ervoor kiezen om alle post via Mijn dossier te ontvangen. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact op met uw adviseur.