Avero Achmea (Sta)caravan- en Vouwwagenverzekering 2017-10-18T11:19:18+00:00

(Sta)caravan- en Vouwwagenverzekering

Op vakantie met de caravan? Dan wilt u zo veel mogelijk genieten. Schade aan de caravan? De Caravanverzekering van Avéro Achmea biedt u een oplossing!

Een aantal voordelen op een rij

  • Spullen in, aan en op uw caravan zijn ook verzekerd.
  • Er is dekking voor een vervangende caravan of een vergoeding voor een vervangend vakantieverblijf.
  • Nieuwwaarde regeling voor caravans van 1 jaar oud.

Welke risico’s dekt een caravanverzekering?

Uw caravan en spullen
Over het algemeen dekt een caravanverzekering schade aan uw caravan veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, hagel, vandalisme of diefstal. Uw caravan zelf is dus verzekerd. Maar ook spullen in, aan en op uw caravan. Welke spullen precies verzekerd zijn, leest u in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Uw aansprakelijkheid
Wat verzekeren wij? Bijvoorbeeld als u schade met uw caravan aan anderen veroorzaakt. Let op: u bent alleen gedekt als de caravan is losgekoppeld van uw auto. Is de caravan aan uw auto vastgekoppeld? Dan is schade aan anderen gedekt onder de verplichte WA-verzekering van de auto.

​De Caravanverzekering heeft een ruime dekking
Avéro Achmea vergoedt bijvoorbeeld:

  • Een vervangende caravan of een vergoeding voor een vervangend vakantieverblijf.
  • Een nieuwwaardetermijn voor nieuwe caravans van 1 jaar.

Wilt u hagelschade of schade aan de voortent meeverzekeren? Of de nieuwwaardetermijn verlengen tot 5 jaar? Dat kan. U betaalt hiervoor wel meer premie.

Geldigheidsgebied

De verzekering geldt voor toercaravan en vouwwagens binnen Europa, Algerije, Marokko, Tunesië, Aziatisch Turkije en Israël voor zover er geen sprake is van permanente stalling en voor een vakantieperiode van zes maanden in de hele wereld. Deze verzekering biedt geen dekking voor caravans anders dan stacaravans, die langer dan een onafgebroken periode van zes maanden in het buitenland verblijven. Voor stacaravans is het geldigheidsgebied kleiner, namelijk binnen Nederland, België en Luxemburg en binnen een strook van 100 km in Duitsland, gerekend vanaf de grens met Nederland.

Wat te doen bij schade

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar schades kunnen helaas voor komen. Wilt u weten welke schade er wordt vergoed? Bekijk dan de voorwaarden.

Heeft u schade? Dan kunt u bij ons uw schade melden en regelen wij de rest.

schade melden

Voorwaarden

Dit is een beperkt overzicht van de kenmerken. Voor een compleet overzicht van de voorwaarden verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden.

Voorwaarden (Sta)caravan- en Vouwwagenverzekering (P-R108)

Eigen risico

Voor de Caravanverzekering is een eigen risico van toepassing van € 50,- per gebeurtenis. Als u de schade laat repareren door een door Avéro Achmea geselecteerde reparateur, vervalt dit eigen risico.

Zelf uw verzekeringen inzien en beheren

Via www.saa.nl/mijndossier kunt u al uw verzekeringen eenvoudig inzien en beheren. Dit verlost u van veel papierwerk en u weet zeker dat u altijd de laatste informatie bij de hand heeft. Naast het inzien en beheren kunt u online verzekeringen toevoegen en ervoor kiezen om alle post via Mijn dossier te ontvangen. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact op met uw adviseur.