Inboedelverzekering

Met de inboedel­verzekering bent u verzekerd voor een aantal gebeurtenissen zoals schade door water, brand, inbraak, vandalisme, neerslag en bijna alle (plotselinge) gebeurtenissen van buitenaf.

Een aantal voordelen op een rij

  • Veranderingen in uw woonhuis zijn meeverzekerd.

  • U kunt er voor kiezen om uw spullen buiten het huis te verzekeren.

  • Tot € 100.000,- bent u nooit onderverzekerd.

Verzekerd bedrag

We houden verzekeren graag simpel. Uw inboedel is dan ook standaard verzekerd tot maximaal € 100.000, -. Tot dit bedrag bent u nooit onderverzekerd. Heeft u een hoger bedrag op uw polis staan? Dan zullen wij uitgaan van dit hoger verzekerde bedrag.

Onderverzekering betekent dat het verzekerde bedrag van uw spullen lager is dan de echte waarde ervan. Bij schade zullen wij geen beroep doen op onderverzekering. Lees er meer over in de polisvoorwaarden.

Standaard is uw bijzondere inboedel verzekerd tot maximaal:

  • Waardevolle bezittingen € 20.000,-.
  • Lijfsieraden € 7.500,-.

Als u voor een hoger bedrag was verzekerd, dan zullen wij dat vanzelfsprekend in uw nieuwe polis overnemen. Zijn uw bezittingen meer waard? Dan kunt u ze voor een hoger bedrag verzekeren.

Wat te doen bij schade

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar schades kunnen helaas voor komen. Wilt u weten welke schade er wordt vergoed? Bekijk dan de voorwaarden.

Heeft u schade? Dan kunt u bij ons uw schade melden en regelen wij de rest.

Voorwaarden

Dit is een beperkt overzicht van de kenmerken. Voor een compleet overzicht van de voorwaarden verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden.

Voorwaarden Inboedelverzekering (P-B517)

Veranderingen in uw woonhuis meeverzekerd

Bijna alle veranderingen en verbeteringen die u zelf als huurder (huurdersbelang) of eigenaar (eigenaarsbelang) aan uw huis hebt aangebracht, zijn gratis tot € 25.000,- meeverzekerd.

Denk bijvoorbeeld aan: verbeteringen aan de centrale verwarming, de keuken, de badkamer, parket- en tegelvloeren, de schuur en schuttingen.

U kunt er voor kiezen om uw spullen buiten het huis te verzekeren

Belangrijke spullen zoals audio-, video-, film- en fotoapparatuur, laptops en smartphones zijn met het buitenhuisrisico ook buiten uw huis verzekerd. Ze zijn dan verzekerd voor schade, voor diefstal, verlies en vermissing en ook voor beschadiging door een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis. Er is geen eigen risico van toepassing op het onderdeel buitenhuisdekking.

Eigen risico

Voor de Inboedelverzekering geldt een eigen risico van € 150,-.

beeld-dossier

Zelf uw verzekeringen inzien en beheren

Via www.saa.nl/mijndossier kunt u al uw verzekeringen eenvoudig inzien en beheren. Dit verlost u van veel papierwerk en u weet zeker dat u altijd de laatste informatie bij de hand heeft. Naast het inzien en beheren kunt u online verzekeringen toevoegen en ervoor kiezen om alle post via Mijn dossier te ontvangen. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact op met uw adviseur.