Woonhuisverzekering (opstal)

Met de woonhuisverzekering bent u verzekerd voor een aantal gebeurtenissen zoals schade door storm, brand, blikseminslag, ontploffing, aanrijding en bijna alle (plotselinge) gebeurtenissen van buitenaf. De dekking geldt ook voor zaken die vastzitten aan de woning zoals (schotel)antennes, (rol)luiken, lampen en zonnepanelen.

Een aantal voordelen op een rij

  • Tot € 350.000,- nooit onderverzekerd.

  • De bijgebouwen, bijvoorbeeld uw garage of tuinhuis, zijn meeverzekerd.

  • Zonnepanelen en bijbehorende installatie(s) zijn meeverzekerd.

  • De fundering is meeverzekerd.

Wat is er nog meer meeverzekerd?

  • De bijgebouwen, bijvoorbeeld uw garage of tuinhuis.
  • Zonnepanelen en bijbehorende installatie(s).
  • De fundering.

Wat te doen bij schade

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar schades kunnen helaas voor komen. Wilt u weten welke schade er wordt vergoed? Bekijk dan de voorwaarden.

Heeft u schade? Dan kunt u bij ons uw schade melden en regelen wij de rest.

Voorwaarden

Dit is een beperkt overzicht van de kenmerken. Voor een compleet overzicht van de voorwaarden verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden.

Voorwaarden Woonhuisverzekering (P-B1017)

Verzekerd bedrag

We houden verzekeren graag simpel. Uw woonhuis is standaard verzekerd tot maximaal € 350.000,-. Tot dit bedrag bent u nooit onderverzekerd. Had u een hoger bedrag op uw polis staan? Dan zullen wij uitgaan van dit hoger verzekerde bedrag.

Als u voor een hoger bedrag was verzekerd, dan zullen wij dat vanzelfsprekend in uw nieuwe polis overnemen.

Onderverzekering betekent dat het verzekerde bedrag van uw spullen lager is dan de echte waarde ervan. Bij schade zullen wij geen beroep doen op onderverzekering. Lees er meer over in de polisvoorwaarden.

Eigen risico

Voor de woonhuisverzekering geldt een eigen risico van € 150, -.

beeld-dossier

Zelf uw verzekeringen inzien en beheren

Via www.saa.nl/mijndossier kunt u al uw verzekeringen eenvoudig inzien en beheren. Dit verlost u van veel papierwerk en u weet zeker dat u altijd de laatste informatie bij de hand heeft. Naast het inzien en beheren kunt u online verzekeringen toevoegen en ervoor kiezen om alle post via Mijn dossier te ontvangen. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact op met uw adviseur.