Recreatiewoningverzekering

Uw recreatiewoning is er om van te genieten. U bent er even helemaal weg. Of u nu een chalet in de bergen heeft, een zomerhuis aan zee, of een bungalow op de boerencamping. Met de Recreatiewoningverzekering kunt u blijven genieten van uw tweede huis – wat er ook gebeurt.

Een aantal voordelen op een rij

  • Bij onherstelbare schade altijd een gelijkwaardige woning terug.

  • Geen maximum op aantal weken verhuur aan andere particulieren.

  • Transport en opslag verzekerd voor stacaravans en strandhuizen.

  • Kosten voor opruimen restanten woning óók verzekerd.

  • Aansprakelijkheid standaard meeverzekerd.

Waarom uw tweede huis verzekeren?

Een recreatiewoning is een kostbaar bezit. Raakt dit beschadigd door brand of vandalisme, dan kunt u de kosten daarvan misschien niet zelf dragen. Bijvoorbeeld als uw stacaravan afbrandt. Dan krijgt u mogelijk de rekening voor het opruimen van de restanten van de woning: een schadepost die algauw oploopt tot een paar duizend euro. Om nog maar te zwijgen van de kosten voor een nieuwe stacaravan. Met een recreatiewoningverzekering beschermt u zichzelf tegen zo’n financiële tegenvallers.

Basisdekking met twee varianten

Sluit u de Recreatiewoningverzekering af, dan bent u standaard verzekerd voor de dekking Aansprakelijkheid. Naast de standaard dekking kunt u kiezen uit twee varianten:

Dekking voor brand
Met deze dekking bent u verzekerd voor brandschade aan uw recreatiewoning door explosie, kortsluiting, zelfontbranding of blikseminslag.

Dekking voor alle gevaren
Met deze dekking verzekert u uw recreatiewoning tegen alle schade. Daaronder vallen brand, inbraak en storm, maar ook onverwachte invloeden van buitenaf, zoals vandalisme, vallende bomen, sneeuw en (smelt)water of hagel. Schade die ontstaat door een eigen gebrek aan de woning is ook gedekt.

Wat wordt er vergoed?

Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor recreatiewoningen. Daardoor krijgt u bij deze verzekering nét een beetje extra.

  • U krijgt een verzekering die precies op maat is. Wat u vergoed krijgt, hangt af van de verzekerde waarde van uw recreatiewoning en het soort recreatiewoning dat u heeft. Een stenen vakantiehuis is bijvoorbeeld meer waard dan een van hout.
  • Raakt uw recreatiewoning onherstelbaar beschadigd? Dan vergoeden wij – als het een stenen woning is – de herbouwwaarde.
  • Voor andere recreatiewoningen, zoals een stacaravan, tuinhuis, safaritent, chalet of strandhuis, vergoeden wij de aankoopwaarde. Andere verzekeraars vergoeden in dit geval vaak alleen een percentage van de aanschafwaarde.
  • Veel stacaravans en strandhuizen gaan ‘s winters in de opslag. Bij Europeesche zijn recreatiewoningen van dit type ook tijdens transport en opslag verzekerd.

Voor recreatiewoningen in Nederland, België en Duitsland
Ook Duitse en Belgische recreatiewoningen kunt u met de Recreatiewoningverzekering verzekeren. Ook Belgische en Duitse eigenaren mogen de verzekering afsluiten.

Aanvullende dekkingen

U kunt ervoor kiezen om uw aanbouw en inboedel mee te verzekeren. Het is ook mogelijk om schade door verhuur aan gasten mee te verzekeren.

Aanbouw en inboedel
U kunt een aanbouw of bijgebouw van uw recreatiewoning meeverzekeren voor de dekking die u heeft gekozen (Brand of Alle gevaren). Ontstaat er aan uw aanbouw onherstelbare schade? Dan vergoeden wij de herbouwwaarde van die aanbouw. Het is ook mogelijk om de inboedel van uw recreatiewoning meeverzekeren. Ontstaat er in het eerste jaar schade aan uw inboedel, dan krijgt u de nieuwwaarde vergoed. Na het eerste jaar krijgt u bij schade de dagwaarde van uw inboedel vergoed.

Particuliere verhuur
Verhuurt u uw recreatiewoning wel eens? Dan bent u met de dekking Particuliere verhuur ook verzekerd voor schade die ontstaat als u uw woning heeft verhuurd aan gasten. U kunt Particuliere verhuur tegen een premietoeslag meeverzekeren op de dekking die u heeft gekozen (Brand of Alle gevaren). Het is ook te verzekeren als de zakelijke eigenaar meerdere recreatiewoningen verhuurt aan gasten. Dit is toegestaan voor maximaal 5 recreatiewoningen. De dekking Particuliere verhuur geldt voor een onbeperkt aantal dagen.

beeld-dossier

Zelf uw verzekeringen inzien en beheren

Via www.saa.nl/mijndossier kunt u al uw verzekeringen eenvoudig inzien en beheren. Dit verlost u van veel papierwerk en u weet zeker dat u altijd de laatste informatie bij de hand heeft. Naast het inzien en beheren kunt u online verzekeringen toevoegen en kiezen voor digitale communicatie. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met op met uw adviseur.