De Goudse Privé Pakket Online

Bekijk hier wat er precies voor u verandert

Motorverzekering

Voor motorrijders hebben wij een prima Motorverzekering. Gunstig geprijsd en met een uitstekende dekking.  

Een aantal voordelen op een rij
 • Tijdens de winterperiode betaalt u minder premie als u voor beperkte dekking kiest.
 • Bij Volledige Cascodekking kunt u uw eigen risicobedrag kiezen, zo betaalt u minder premie.
 • U kunt de verzekering uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen.


Dekking

De verzekering is voor iedereen die zijn motor wil verzekeren. Volgens de wet is iedere motorbezitter verplicht de motor te verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). De verzekering is geldig in de landen die staan vermeld op de Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart (‘groene kaart’) en niet zijn doorgehaald.

Aansprakelijkheid (WA) is verzekerd tot € 2.500.000,- per gebeurtenis voor zaakschade en € 6.070.000,- per gebeurtenis voor personenschade. Het verzekerd bedrag voor cascoschade is maximaal de nieuwwaarde op het moment van schade.

Het verzekerd bedrag voor helm en kleding is standaard maximaal € 750,- per opzittende per gebeurtenis. Tegen een meerpremie is extra dekking mogelijk tot maximaal € 3.000,- per opzittende per gebeurtenis.

Beperking dekking winterperiode

Gedurende de winterperiode (december, januari en februari) is een beperking van de dekking mogelijk (naar diefstal/brand), waardoor u minder premie betaald.


Eigen risico

Bij de WA-verzekering heeft u geen eigen risico. Bij (Beperkt) Cascoschade heeft u een standaard eigen risico van € 150. U kunt bij een Volledig Cascoverzekering ook kiezen voor een eigen risico van € 250, € 500, € 750 of € 1.000. U betaalt zo minder premie.


Nieuwwaarderegeling

De nieuwwaarderegeling geldt uitsluitend voor de eerste eigenaar van een nieuwe motor. Hiermee wordt gedurende de eerste 3 jaar 100% van de nieuwwaarde uitgekeerd als de motor total loss raakt of gestolen wordt.

Aanschafwaarderegeling

Tot 3 jaar na aankoop van een tweedehands motor (voor motoren tot 8 jaar oud) krijgt u de aanschafwaarde volledig vergoed als de motor total loss raakt of gestolen wordt. Voorwaarde is dat de originele aankoopnota van een BOVAG-bedrijf of merkdealer overhandigd wordt.


Aanvullende verzekering

U kunt de Motorverzekering naar keuze uitbreiden met:

 • BonusBeschermer
 • Rechtsbijstand Motorrijtuigen
 • Ongevallen Opzittenden


Beveiliging

Om voor vergoeding van diefstalschade in aanmerking te komen, is bij een aantal motoren een ART-slot en/of beveiligingssysteem nodig. Dit heeft te maken met de cataloguswaarde en de diefstalgevoeligheid. In de Aanvullende Voorwaarden Motor zijn de beveiligingseisen opgenomen.

Categorie Motor Cataloguswaarde inclusief btw
(incl. eventuele accessoires)
Beveiligingssysteem dat wij minimaal eisen
Motor ongeacht leeftijd Ongeacht waarde ART-goedgekeurd motorslot 4-sterren of 5-sterren (kijk voor een overzicht van goedgekeurde ART-sloten op www.stichtingart.nl.

Mochten wij andere beveiligingseisen met u overeengekomen zijn, vindt u deze terug op uw polis.Wat is niet verzekerd?

De Motorverzekering vergoedt veel soorten schade. Maar wij vergoeden niet alles. Dit geldt bijvoorbeeld voor:

 • Molest (oorlog, opstanden).
 • Schade die ontstaat als de bestuurder niet in het bezit is van een geldig rijbewijs.
 • Schade die is veroorzaakt door rijden onder invloed (deze uitsluiting geldt niet voor de Wettelijke Aansprakelijkheid).
 • Schade die ontstaat als de motor werd verhuurd.
 • Schade bij deelname aan wedstrijden.
 • Schade die ontstaat terwijl de motor niet voldoet aan de gestelde beveiligingseis, zoals opgenomen in de voorwaarden en/of aan de beveiligingseis die wij speciaal met u hebben afgesproken.Uw sessie verloopt binnenkort. U wordt binnen {{countDown}} seconden automatisch uitgelogd.