Goudse motorverzekering 2017-10-18T12:55:55+00:00

Motorverzekering

Voor motorrijders hebben wij een prima Motorverzekering. Gunstig geprijsd en met een uitstekende dekking.

Een aantal voordelen op een rij

 • Tijdens de winterperiode betaalt u minder premie als u voor beperkte dekking kiest.
 • Bij Volledige Cascodekking kunt u uw eigenrisicobedrag kiezen, zo betaalt u minder premie.
 • U kunt de verzekering uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen.

Dekking

De verzekering is voor iedereen die zijn motor wil verzekeren. Volgens de wet is iedere motorbezitter verplicht de motor te verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).

De verzekering is geldig in de landen die staan vermeld op de Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart (‘groene kaart’) en niet zijn doorgehaald.

Aansprakelijkheid (WA) is verzekerd tot € 2.500.000,- per gebeurtenis voor zaakschade en € 6.070.000,- per gebeurtenis voor personenschade. Het verzekerd bedrag voor cascoschade is maximaal de nieuwwaarde op het moment van schade.

Het verzekerd bedrag voor helm en kleding is standaard maximaal € 750,- per opzittende per gebeurtenis. Tegen een meerpremie is extra dekking mogelijk tot maximaal € 3.000,- per opzittende per gebeurtenis.

Eigen risico

Bij de WA-verzekering heeft u geen eigen risico.

Bij (Beperkt) Cascoschade heeft u een standaard eigen risico van € 150,-. U kunt bij een Volledig Cascoverzekering ook kiezen voor een eigen risico van € 250,-, € 500,-, € 750,- of € 1.000,-. U betaalt zo minder premie.

Nieuwwaarderegeling

De nieuwwaarderegeling geldt uitsluitend voor de eerste eigenaar van een nieuwe motor. Hiermee wordt gedurende de eerste 3 jaar 100% van de nieuwwaarde uitgekeerd als de motor total loss raakt of gestolen wordt.

Aanschafwaarderegeling

Tot 3 jaar na aankoop van een tweedehands motor (voor motoren tot 8 jaar oud) krijgt u de aanschafwaarde volledig vergoed als de motor total loss raakt of gestolen wordt. Voorwaarde is dat de originele aankoopnota van een BOVAG-bedrijf of merkdealer overhandigd wordt.

Beperking dekking winterperiode

Gedurende de winterperiode (december, januari en februari) is een beperking van de dekking mogelijk (naar diefstal/brand), waardoor u minder premie betaald.

Wat te doen bij schade

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar schades kunnen helaas voor komen. Wilt u weten welke schade er wordt vergoed? Bekijk dan de voorwaarden.

Heeft u schade? Dan kunt u bij ons uw schade melden en regelen wij de rest.

schade melden

Voorwaarden

Dit is een beperkt overzicht van de kenmerken. Voor een compleet overzicht van de voorwaarden verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden.

Privé Pakket Online Algemene Voorwaarden 2.0 (PPO AV 2.0)
Privé Pakket Online Motor Aanvullende voorwaarden 3.0 (AV Motor 3.0)

Aanvullende verzekering

U kunt de Motorverzekering naar keuze uitbreiden met:

 • BonusBeschermer
 • Rechtsbijstand Motorrijtuigen
 • Ongevallen Opzittenden

Beveiliging

Om voor vergoeding van diefstalschade in aanmerking te komen, is bij een aantal motoren een ART-slot en/of beveiligingssysteem nodig. Dit heeft te maken met de cataloguswaarde en de diefstalgevoeligheid. In de Aanvullende Voorwaarden Motor zijn de beveiligingseisen opgenomen.

Categorie Motor Cataloguswaarde inclusief btw (incl. eventuele accessoires)  Beveiligingssysteem dat wij minimaal eisen
Motor ongeacht leeftijd Ongeacht waarde ART-goedgekeurd motorslot 4-sterren of 5-sterren (kijk voor een overzicht van goedgekeurde ART-sloten op www.stichtingart.nl.

Mochten wij andere beveiligingseisen met u overeengekomen zijn, vindt u deze terug op uw polis.

Wat is niet verzekerd?

De Motorverzekering vergoedt veel soorten schade. Maar wij vergoeden niet alles. Dit geldt bijvoorbeeld voor:

 • Molest (oorlog, opstanden).
 • Schade die ontstaat als de bestuurder niet in het bezit is van een geldig rijbewijs.
 • Schade die is veroorzaakt door rijden onder invloed (deze uitsluiting geldt niet voor de Wettelijke Aansprakelijkheid).
 • Schade die ontstaat als de motor werd verhuurd.
 • Schade die ontstaat terwijl de motor niet voldoet aan de gestelde beveiligingseis zoals opgenomen in de voorwaarden en/of aan de beveiligingseis die wij speciaal met u hebben afgesproken. Deze beveiligingseisen vindt u op uw polis.
 • Schade bij deelname aan wedstrijden.

Zelf uw verzekeringen inzien en beheren

Via www.saa.nl/mijndossier kunt u al uw verzekeringen eenvoudig inzien en beheren. Dit verlost u van veel papierwerk en u weet zeker dat u altijd de laatste informatie bij de hand heeft. Naast het inzien en beheren kunt u online verzekeringen toevoegen en ervoor kiezen om alle post via Mijn dossier te ontvangen. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact op met uw adviseur.