Prive Plus Pakket Autoverzekering 2018-08-23T14:04:13+00:00
Inloggen
Schade
Contact
Voorwaarden
Verzekeringen

Personenautoverzekering

Heeft u een auto? Dan wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn.

Waar kunt u zich voor verzekeren?

Als u auto rijdt dan bent u wettelijk verplicht u te verzekeren voor de schade die u met uw auto veroorzaakt aan een ander of zijn spullen. Dat is de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Voor schade aan uw eigen auto, zoals ruitschade of diefstal, kunt u zich aanvullend verzekeren. Dat is de Cascodekking. Voor de Cascodekking kunt u kiezen uit twee varianten: Casco Beperkt, Casco Allrisk.

Uit welke basisdekkingen kunt u kiezen?

Eigen risico

Eigen risico bij (beperkt) cascoschade
Voor (beperkte) cascoschades geldt een eigen risico van € 50,- indien het schadeherstel plaatsvindt via een door ons geselecteerd herstelbedrijf. Bij Volledig Casco schades waarbij de bestuurders jonger dan 24 is, geldt een extra eigen risico van € 250,-.

U krijgt uitgebreide garantie op de uitgevoerde reparatie, vervangend vervoer tijdens de reparatietijd en u heeft recht op de haal- en brengservice. Met de haal- en brengservice bepaalt u zelf de plaats waar wij de auto heenbrengen. De haal- en brengservice geldt alleen binnen Nederland.

Eigen risico ruitschade bij (beperkt) cascoschade
Bij reparatie bij een niet aangesloten schadehersteller geldt een extra eigen risico van € 500,-.

Wat vergoeden wij bij ruitschade?

 • Wij vergoeden volledig de kosten van reparatie of vervanging door een door ons geselecteerd ruitschadeherstelbedrijf. Bij gehele vervanging van de ruit, geldt wel het gekozen eigen risico. U krijgt uitgebreide garantie op de uitgevoerde reparatie of vervanging.
 • Laat u de reparatie of vervanging door een ander ruitschadeherstelbedrijf uitvoeren? Dan verlagen wij de schadevergoeding met € 500. Behalve als reparatie door een geselecteerd ruitschadeherstelbedrijf niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij een noodreparatie in het buitenland.
 • Het eigen risico dat u zelf heeft gekozen staat los van de hiervoor genoemde vermindering van de schadevergoeding. Dit eigen risico geldt altijd bij vervanging van de ruit.

Aanvullende dekkingen

De basisdekking bestaat uit een dekking voor de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en, naar keuze, een vorm van cascodekking. Wil u zich aanvullend verzekeren, afgestemd op uw persoonlijke situatie en voorkeuren? Dan kan dat met onze keuzedekkingen.

U kunt hierbij zelf kiezen bij welk (ruit)herstelbedrijf u de schade wilt laten herstellen. Of u kunt beslissen een schade niet te laten repareren. Dit heeft geen gevolgen voor de schadevergoeding.

Let op: u heeft bij cascoschade alleen recht op de haal –en brengservice als u de schade laat herstellen bij een herstelbedrijf dat door ons is geselecteerd.

 

 • U krijgt hulp als uw auto niet verder kan rijden door pech.
 • Wij verlenen ook pechhulp als u pech heeft in uw eigen woonplaats.
 • Er geldt geen maximum voor het aantal keer dat u gebruik maakt van deze hulp.

Bij de ingangsdatum van deze dekking mag de auto niet ouder zijn dan 15 jaar.

 

 • U ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit van inzittenden.
 • Het overlijden of de blijvende invaliditeit is het gevolg van:
  • een verkeersongeval met de auto of;
  • moet ontstaan zijn tijdens het in- en uitstappen, het uitvoeren van noodreparaties of tanken;
  • of bij het verlenen van hulp aan medeweggebruikers.

U kunt kiezen uit de volgende combinaties van maximale verzekerde bedragen:

 • Overlijden € 12.500 en blijvende invaliditeit € 30.000 per zitplaats.
 • Overlijden € 25.000 en blijvende invaliditeit € 60.000 per zitplaats.

Is de inzittende op het moment van het ongeval 70 jaar of ouder? Of jonger dan 16 jaar? Dan wordt de uitkering voor overlijden verlaagd met 50%.

Is de inzittende op het moment van het ongeval 70 jaar of ouder? Dan wordt de uitkering voor blijvende invaliditeit verlaagd met 50%.

 

Deze keuzedekking is er in twee varianten: Basis en Uitgebreid.

Basis

 • Bij een verkeersongeval met de verzekerde auto vergoeden wij materiële schade en personenschade van inzittenden tot € 1.000.000,- waaronder smartengeld. Het maakt daarbij niet uit wie er aansprakelijk is.
 • Dragen de inzittenden tijdens het verkeersongeval geen verplichte autogordels? Dan vergoeden wij 75% van het schadebedrag.

Uitgebreid
Deze dekking kunt u afsluiten voor een éénpersoons- of meerpersoonshuishouden. Hierbij verzekeren wij ook de schade van een verkeersongeval dat u als verzekerde overkomt:

 • Als bestuurder of passagier van een ander motorrijtuig dan de verzekerde auto. Dit motorrijtuig mag niet op uw naam staan.
 • Als bestuurder of passagier van een fiets of als voetganger.
 • Als passagier van een metro, tram of trein.

Bij het verkeersongeval moet dan wel minstens één motorrijtuig of een metro, tram of trein betrokken zijn.

 

Er zijn drie vormen waaruit u kunt kiezen:

 • Rechtsbijstand Verhaalservice
 • Rechtsbijstand Basis
 • Rechtsbijstand Uitgebreid

Franchise
Voor Rechtsbijstand Motorrijtuigen geldt een franchise van € 110,-. Dat betekent dat een zaak een minimaal belang van € 110,- moet hebben voordat het in behandeling wordt genomen.

Korting tot wel 75%

Voor het berekenen van de korting of toeslag gaat de verzekeraar uit van een bonus/malus-ladder. Deze bonus/malus-ladder is aangepast en heeft een maximale korting tot 75%. U betaalt geen premietoeslag als u de laagste trede op de no-claimladder heeft. Voor de complete bonus/malus-ladder verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden.

Voordelen op een rij

 • Bonuskorting tot 75%.
 • Hulpverlening in binnen- en buitenland bij bijvoorbeeld een ongeval, brand of diefstal.
 • Nieuwwaarderegeling mogelijk.

Handig om te weten

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar schades kunnen helaas voorkomen. Wilt u weten welke schade wordt vergoed? Dan kunt u altijd in de voorwaarden kijken of contact met ons opnemen. Indien u schade heeft, dan kunt u online uw schade melden of telefonisch contact met ons opnemen. Wij regelen de rest.

Schade melden
Via www.saa.nl/mijndossier kunt u al uw verzekeringen eenvoudig inzien en beheren. Dit verlost u van veel papierwerk en u weet zeker dat u altijd de laatste informatie bij de hand heeft. Naast het inzien en beheren kunt u online verzekeringen toevoegen en kiezen voor digitale communicatie. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met op met uw adviseur.
0
Cijfer klantvriendelijkheid
In 2017 geven onze klanten dit gemiddeld voor vriendelijkheid.

SAA draagt Happy Child een warm hart toe.

0
Klanten gingen u voor