Privé Plus Pakket

Het gunstige verzekeringspakket

Caravan- en Vouwwagenverzekering

U kunt de Caravanverzekering van Bruns ten Brink naar eigen wens samenstellen. U betaalt dan alleen voor de dekking die u kiest. Ook zorgen wij ervoor dat de premie jaarlijks wordt aangepast naar de waarde van uw caravan. Zo bent u altijd goed verzekerd, tegen een scherpe prijs.

Een aantal voordelen op een rij
 • Een premie die zich jaarlijks aanpast aan de waarde van uw caravan.
 • Perfecte dekking op maat. U kiest zelf de dekkingen die bij uw caravan passen.
 • Samenwerking met Omnia-herstelbedrijven: uw standaard eigen risico wordt verlaagd met € 150,- bij reparatie door een Omnia-herstelbedrijf.
 • Extra pakketkorting indien u de verzekering in het Privé Plus Pakket opneemt.


Bepaal zelf de waardegarantieperiode

Bij het afsluiten van de verzekering kiest u zelf voor een periode van 1, 3 of 5 jaar waardegarantie. Tijdens deze periode blijft de verzekerde waarde van uw caravan gelijk. Daarna passen wij de verzekerde waarde èn de premie jaarlijks automatisch aan.
 

Waar bent u met de Caravanverzekering standaard voor verzekerd?

Standaard bent u verzekerd voor aansprakelijkheid, brand, diefstal en natuurschade.

Aansprakelijkheid 
Met deze dekking krijgt u een vergoeding als u met uw caravan per ongeluk schade heeft veroorzaakt aan anderen en aan hun spullen.

Brand, diefstal en natuurschade 
Met onze brand/diefstal/natuur-dekking verzekert u uw caravan voor schade door brand, diefstal en natuurgeweld, zoals storm en blikseminslag. Daarnaast bent u verzekerd voor diefstal, verduistering en vermissing van uw caravan en voor (in)braakschade.


Extra voordeel door samenwerking met Omnia-herstelbedrijven

Privé Plus werkt in Nederland samen met Omnia. Uw schade laten repareren bij een Omnia-herstelbedrijf heeft voor u veel voordelen:

 • Uw standaard eigen risico wordt verlaagd met € 150,-.
 • Haal- en brengservice.
 • Geen extra kosten voor montage van een hagelbestendig dak, bij dakvervanging na hagelschade.
 • Veiligheidskeuring na iedere reparatie en onderhoud.
 • Landelijke dekking, dus altijd een Omnia-herstelbedrijf in uw regio.

U kunt Omnia-herstelbedrijven opzoeken via de website www.omniaccs.nl/netwerk. Omnia repareert geen vouwwagens.


Voor welke aanvullende dekkingen kunt u kiezen

Afhankelijk van uw behoefte kunt u bij de basisdekking van de Caravanverzekering van Bruns ten Brink kiezen voor aanvullende dekkingen. U heeft de keuze uit:


Hulpverlening
Verzekerd zijn pech, diefstal of een ongeval met uw caravan of vouwwagen, of indien de bestuurder uitvalt door ziekte, letsel of overlijden.


Voortent/luifel
De voortent/luifel is verzekerd tegen brand/diefstal/natuur en ook tegen beschadiging/aanrijding als deze dekking is gekozen.
Beschadiging/aanrijding
Verzekerd is: plotselinge en onvoorziene beschadiging van uw caravan of vouwwagen.
Accessoires
Onder accessoires vallen de toevoegingen aan de standaarduitvoering. Bijvoorbeeld de caravanmover, gasflessen, antenne, fietsenrek, satellietschotels en zonnepanelen. De waarde van een fabrieks-af mover moet worden opgenomen in de verzekerde waarde van de caravan. Een mover die later los is aangeschaft, kan meeverzekerd worden als accessoire.


Particuliere verhuur
Verzekerd is particulier verhuur van de caravan/vouwwagen voor recreatief gebruik aan een privé persoon. U bent verzekerd voor dezelfde dekkingen die gekozen zijn voor de caravan. Er is géén dekking indien de caravan bedrijfsmatig verhuurd of gebruikt wordt voor iets anders dan recreatie.
Vervangend vervoermiddel

Verzekerd is uitval van uw caravan/vouwwagen of uw auto binnen zeven dagen voor vertrek naar het buitenland door een van buitenkomend onheil, zoals aanrijding, storm of diefstal en voor de reis niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum te gebruiken is.


Inboedel
Onder inboedel vallen zaken die zijn meegenomen op reis met het object, als die zich bevinden in uw caravan/vouwwagen of de voortent. De inboedel is dan verzekerd tegen Brand/diefstal/natuur en ook tegen Beschadiging/aanrijding als deze dekking is gekozen. Sieraden, horloges en fietsen zijn verzekerd tot maximaal € 500,- per gebeurtenis. Foto-, film-, computer- en telecommunicatie-apparatuur is verzekerd tot maximaal 50% van het verzekerde bedrag dat gekozen is voor inboedel.


Hagel
Verzekerd is schade aan uw caravan/vouwwagen door hagel. Als uw caravan een hagelbestendig dak heeft, krijgt u korting op de premie. Heeft de caravan geen hagelbestendig dak, dan geldt er een extra eigen risico van € 150,- bij hagelschade.

Eigen risico

Het standaard eigen risico voor caravans is € 225,- per gebeurtenis. Voor vouwwagens geldt een eigen risico van € 150,-.

Voor hagelschade geldt een extra eigen risico van € 150,-. Als uw caravan een hagelbestendig dak heeft, geldt er geen extra eigen risico voor hagelschade.

U kunt er ook voor kiezen om het eigen risico te verlagen naar € 0,-. U betaalt dan een iets hogere premie.


Verzekeringsgebied

De verzekering is geldig:

 • Het hele jaar in Nederland, België en Luxemburg. In Duitsland binnen 100 kilometer van de Nederlandse grens.
 • Tijdens het vervoer van uw caravan tussen landen die tot het verzekeringsgebied behoren.
 • Voor zes maanden aaneengesloten per jaar in de rest van Duitsland, alle andere landen van Europa, op de Azoren, de Canarische Eilanden en Madeira en in de Aziatische en Afrikaanse landen die grenzen aan de Middellandse Zee.


Uw sessie verloopt binnenkort. U wordt binnen {{countDown}} seconden automatisch uitgelogd.