Inboedelverzekering

Het is een geruststellend idee als u weet dat uw inboedel goed verzekerd is dankzij een inboedel­verzekering. Alles wat verhuisbaar is valt onder uw inboedel. Het is ook mogelijk een Kostbaarhedenverzekering bij te sluiten.

Een aantal voordelen op een rij

  • Aangepaste verzekerde bedragen met garantie tegen onderverzekering. Nooit verzekerd voor een te laag bedrag.

  • Nieuwwaarde-uitkering indien de waarde niet meer dan 60% gedaald is.

  • Huisdieren tot € 2.500,- standaard meeverzekerd.

  • 20% korting op de premie met een BORG- of Politie Keurmerk Veilig Wonen-certificaat.

  • Mogelijkheid om een buitenhuisdekking tot maximaal € 5.000,- mee te verzekeren.

  • Tablet, smartphone en laptop ook buiten het huis mee te verzekeren.

  • Keuze uit de budget- of compleetdekking.

  • Alle veranderingen en verbeteringen die u als huurder of eigenaar voor eigen rekening aanbrengt zijn standaard meeverzekerd op de Compleetdekking.

Waar bent u voor verzekerd?

Bij de Budgetdekking is uw inboedel verzekerd tegen een aantal gebeurtenissen zoals schade door water, brand, inbraak, vandalisme en neerslag. Bij de Compleetdekking is uw inboedel ook verzekerd tegen bijna alle andere (plotselinge) gebeurtenissen van buitenaf.

Veranderingen in uw woonhuis zijn meeverzekerd bij de Compleetdekking
Bijna alle veranderingen en verbeteringen die u zelf als huurder (huurdersbelang) of eigenaar (eigenaarsbelang) aan uw huis hebt aangebracht, zijn gratis meeverzekerd.

Denk bijvoorbeeld aan verbeteringen aan de centrale verwarming, de keuken, de badkamer, parketvloeren en tegelvloeren, de schuur en schuttingen.

Verzekerd bedrag
We houden verzekeren graag simpel. Daarom hoeft u bij de inboedelverzekering geen waardemeter in te vullen om het verzekerde bedrag van uw inboedel te bepalen. U bent nooit meer onderverzekerd.

Onderverzekering betekent dat het verzekerde bedrag van uw spullen lager is dan de echte waarde ervan. Bij schade zullen wij geen beroep doen op onderverzekering. Inboedel in bijgebouwen is meeverzekerd. Lees er meer over in onze polisvoorwaarden. Standaard is uw bijzondere inboedel verzekerd tot maximaal:

lijfsieraden € 6.000,-
audiovisuele en computerapparatuur € 12.000,-
kunst en antiek (m.u.v. antiek meubilair) € 15.000,-
instrumenten € 15.000,-
bijzondere verzamelingen € 15.000,-

Wat verzekeren we bijvoorbeeld niet?

  • Schade door slecht onderhoud aan uw woning.
  • Schade door fouten aan de woning die tijdens de bouw zijn ontstaan.

Diefstalpreventie
Let op: Op basis van het totale bedrag dat u verzekerd heeft voor uw spullen, kijken we of u uw huis moet beveiligen. Als dat zo is, kijken we ook welke beveiliging u moet nemen. Hoeft u uw huis niet te beveiligen, maar doet u dat toch? Dan krijgt u tot 20% korting op de premie.

beeld-dossier

Zelf uw verzekeringen inzien en beheren

Via www.saa.nl/mijndossier kunt u al uw verzekeringen eenvoudig inzien en beheren. Dit verlost u van veel papierwerk en u weet zeker dat u altijd de laatste informatie bij de hand heeft. Naast het inzien en beheren kunt u online verzekeringen toevoegen en kiezen voor digitale communicatie. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met op met uw adviseur.

Uitsluiting

Brillen en contactlenzen zijn uitgesloten van deze dekking.

Eigen risico

Voor schade aan smartphones en tablets in de eigen woning geldt een eigen risico van € 150,-.

Buitenhuisdekking

Uw tablet, smartphone en laptop zijn buiten de woning niet standaard meeverzekerd. Er is een mogelijkheid om dit mee te verzekeren tot maximaal € 5.000,-. In de voorwaarden staan de gemaximeerde bedragen benoemd. Neem hiervoor contact op met uw adviseur.

Voor smartphones en tablets geldt er buitenhuis een eigen risico van € 50,-.

Wat te doen bij schade

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar schades kunnen helaas voor komen. Wilt u weten welke schade er wordt vergoed? Bekijk dan de voorwaarden.

Heeft u schade? Dan kunt u bij ons uw schade melden en regelen wij de rest.