Woonhuisverzekering (opstal)

Omdat uw huis uw thuis is, wilt u natuurlijk dat alles goed is verzekerd. Bovendien is het fijn als u bij eventuele schade of inbraak weet dat alles goed geregeld is.

Een aantal voordelen op een rij

 • Aangepaste verzekerde bedragen met garantie tegen onderverzekering, nooit verzekerd voor een te laag bedrag.

 • Keuze uit Budget- of Compleetdekking.

 • Bij de Compleetdekking is schade die per ongeluk is veroorzaakt aan uw woning meeverzekerd.

 • Zonnepanelen zijn standaard meeverzekerd.

 • Onbeperkte vergoeding voor opruimingskosten, bereddingskosten en tuinaanleg.

 • Standaard glas meeverzekerd bij de Compleetdekking.

 • Ook de bijgebouwen zijn verzekerd, bijvoorbeeld uw garage of tuinhuisje.

Waar bent u voor verzekerd?

Bij de Budgetdekking is uw woonhuis verzekerd tegen een aantal gebeurtenissen zoals schade door storm, brand, blikseminslag, ontploffing en aanrijding. Bij de Compleetdekking is uw woonhuis ook verzekerd tegen bijna alle andere (plotselinge) gebeurtenissen van buitenaf. Ook de ramen van uw woonhuis zijn dan standaard verzekerd tegen breuk.

Verzekerd bedrag
We houden verzekeren graag simpel. Daarom hoeft u bij de woonhuisverzekering geen waardemeter in te vullen om het verzekerde bedrag van uw woonhuis te bepalen. U bent nooit meer onderverzekerd.

Op uw polis staat de herbouwwaarde van uw woning. U heeft een garantie tegen onderverzekering. Deze garantie betekent dat wij de vastgestelde schade vergoeden, ook als deze hoger is dan de herbouwwaarde van uw woning. Lees er meer over in onze polisvoorwaarden.

Wat verzekeren we bijvoorbeeld niet?

 • Schade door slecht onderhoud van uw woning.
 • Schade door fouten aan de woning die tijdens de bouw zijn ontstaan.
 • Schade doordat neerslag naar binnen is gekomen door openstaande ramen, deuren of luiken.
 • Schade door vocht of water dat door muren of vloeren komt. Lekkage uit leidingen of bijvoorbeeld een CV–ketel verzekeren we wel.

beeld-dossier

Zelf uw verzekeringen inzien en beheren

Via www.saa.nl/mijndossier kunt u al uw verzekeringen eenvoudig inzien en beheren. Dit verlost u van veel papierwerk en u weet zeker dat u altijd de laatste informatie bij de hand heeft. Naast het inzien en beheren kunt u online verzekeringen toevoegen en kiezen voor digitale communicatie. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met op met uw adviseur.

Eigen risico

Uw eigen risico voor stormschade bedraagt slechts € 300,-. Laat u de reparatie via Direct Schade Herstel verlopen, dan verminderen wij het eigen risico met de helft.

Wat te doen bij schade

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar schades kunnen helaas voor komen. Wilt u weten welke schade er wordt vergoed? Bekijk dan de voorwaarden.

Heeft u schade? Dan kunt u bij ons uw schade melden en regelen wij de rest.