Blog - SAA Zakelijk

Overweegt u zonnepanelen?

Zonnepanelen verzekeren, is dat nodig?

10 maart 2020

Het opwekken van zonne-energie is iets wat elk bedrijf graag zou willen. De laatste jaren wordt er behoorlijk geïnvesteerd in zonnepanelen. Op de langere termijn is dit een effectieve manier om kosten te besparen. Bovendien verdient de gemiddelde investering in zonnepanelen zichzelf terug binnen vijf jaar. Wellicht heeft u zich hier al in verdiept en overweegt u ook om voor uw onderneming te investeren in zonnepanelen. Wij willen u graag wat tips meegeven als u deze investering gaat maken, omdat het gevolgen kan hebben voor uw verzekeringsdekking. 

Het lijkt eenvoudig maar naast de voordelen brengen zonnepanelen risico’s met zich mee. Zonnepanelen zijn steeds vaker de oorzaak van bijvoorbeeld een gebouwenbrand. Om dit risico te beperken is het belangrijk dat er tijdens de installatie rekening gehouden wordt met een aantal bouwkundige en installatietechnische punten. Om die reden is ons advies om een erkend installatiebureau in de arm te nemen, zowel bij het aanbrengen, het jaarlijkse onderhoud en inspectie.

Mocht u interesse hebben in zonnepanelen? Wij helpen u met het beoordelen van de risico’s in overleg met uw verzekeraar. Wij ontvangen dan graag de volgende informatie, die u bij de installateur kunt opvragen:

  • Plan van aanpak
  • Installatieplan
  • Programma van eisen (PVE)
  • Isolatiemateriaal van het dak
  • Constructieberekening dient plaats te vinden.

Hallo, wilt u meer informatie?

Heeft u interesse in zonnepanelen en wilt u graag hulp bij het in kaart brengen van de risico's in uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op:

Patrick, Teamleider Accountmanagement Zakelijk


Uw sessie verloopt binnenkort. U wordt binnen {{countDown}} seconden automatisch uitgelogd.