De Goudse Privé Pakket Online

Bekijk hier wat er precies voor u verandert

Autoverzekering

Stel uw eigen autoverzekering samen met de uitgebreide aanvullende dekkingen.

Waar bent u voor verzekerd?


Dekking
Volgens de wet is iedere autobezitter verplicht de auto te verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Deze verzekering is geldig in de landen die staan vermeld op de Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart (‘groene kaart’) en niet zijn doorgehaald.


Verzekerd bedrag
Aansprakelijkheid (WA) is verzekerd tot € 2.500.000,- per gebeurtenis voor zaakschade en € 6.070.000,- per gebeurtenis voor personenschade.
Het verzekerd bedrag voor cascoschade is maximaal de nieuwwaarde op het moment van schade.

Eigen risico

Bij de WA-verzekering heeft u geen eigen risico.  U kunt bij een autoverzekering ook kiezen voor een eigen risico van € 250, € 500, € 750 of € 1.000. Het voordeel daarvan is dat u minder premie betaalt. Welke keuze voor u beter is, hangt af van uw eigen situatie. Laat u hierover adviseren door uw tussenpersoon.


Voor ruitschade geldt het volgende:
 
  • Bij vervanging van een ruit door een geselecteerd herstelbedrijf is het eigen risico € 75.
  • Bij reparatie door een geselecteerd herstelbedrijf is het eigen risico € 0.
  • Bij reparatie of vervanging door een niet-geselecteerd herstelbedrijf is het eigen risico € 500.

Voor overige schade geldt het volgende:
 
  • Bij reparatie door een geselecteerd herstelbedrijf is het eigen risico € 0. Het eigen risico is € 500 bij reparatie door een niet-geselecteerd herstelbedrijf.
  • Het eigen risico is € 500 in alle andere gevallen wanneer u niet tot reparatie overgaat.

Bonus/Malus-systeem

De maximale no-claimkorting is 80%.Beveiliging

Om voor vergoeding van diefstalschade in aanmerking te komen, is bij een aantal auto’s een beveiligingssysteem nodig. Dit heeft te maken met de cataloguswaarde en de diefstalgevoeligheid. In de Aanvullende Voorwaarden Auto zijn de beveiligingseisen opgenomen.

Categorie Auto Dagwaarde inclusief btw minimaal eisen Beveiligings­­­­systeem dat wij (incl. eventuele accessoires)
Cabriolet met soft-top tot € 25.000,- VbV/SCM-alarm­­systeem met een hellings­­hoek­detectie (voorheen SCM-klasse 3 of vergelijkbaar af-fabriek)
Overig tot € 25.000,- VbV/SCM-start­­onderbreker met een eigen autorisatie (voorheen start­­blokkering/SCM-klasse 1)

Let op!

Als wij een VbV/SCM-beveiligingssysteem eisen dan vergoeden wij alleen een schade zoals genoemd onder het kopje ‘Wat is de dekking bij diefstal, joyriding en verduistering?’ op pagina 13, als het VbV/SCM-certificaat geldig is op het moment van de diefstal. Uitzondering hierop is de VbV/SCM-startonderbreker af-fabriek. Na de eerste afgifte van het certificaat is dit 36 maanden geldig. Na deze termijn moet u de geldigheid verlengen door het systeem elke 12 maanden te laten keuren en af te laten melden bij een door het VbV/SCM-erkend inbouwbedrijf. U vindt uitgebreide informatie over beveiligingssystemen en goedkeuring op: www.kiwascm.nl.

Mochten wij andere beveiligingseisen met u overeengekomen zijn, vindt u deze terug op uw polis.


Aanvullende verzekering

U kunt de Personenautoverzekering naar keuze uitbreiden met:

  • BonusBeschermer
  • Rechtsbijstand Motorrijtuigen
  • Ongevallen Inzittenden
  • Verkeersschadeverzekering
  • AccessoiredekkingVoordelen

Nieuwwaarderegeling

De nieuwwaarderegeling geldt uitsluitend voor de eerste eigenaar van een nieuwe personenauto met een catalogusprijs van maximaal € 70.000 (incl. BTW). Hiermee wordt gedurende de eerste 3 jaar 100% van de nieuwwaarde uitgekeerd als de auto total loss raakt of gestolen wordt.


Aanschafwaarderegeling

Tot 2 jaar na aankoop van een tweedehands auto (voor auto’s tot en met 13 jaar oud) krijgt u de aanschafwaarde volledig vergoed als de auto total loss raakt of gestolen wordt. Voorwaarde is wel dat de originele aankoopnota van een BOVAG-bedrijf of merkdealer overhandigd wordt.


Accessoiredekking

Standaard zijn accessoires meeverzekerd tot
€ 1.250 op een Volledig Cascoverzekering en tot € 500 op een Beperkt Cascoverzekering. Accessoires zijn later op de auto aangebrachte accessoires zoals een trekhaak, velgen of een beveiligingssysteem. Tegen een meerpremie zijn extra accessoires aanvullend te verzekeren op een Accessoiredekking.Uw sessie verloopt binnenkort. U wordt binnen {{countDown}} seconden automatisch uitgelogd.