Goudse Klassieke Autoverzekering 2017-10-18T13:06:29+00:00

Klassieke Autoverzekering

De Klassieke Autoverzekering is voor iedereen die zijn klassieke auto wil verzekeren.

Een aantal voordelen op een rij

 • Keuze uit diverse eigenrisicobedragen, zo betaalt u minder premie.
 • U kunt de verzekering uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen.

Dekking

De verzekering is voor iedereen die zijn klassieke auto wil verzekeren. Volgens de wet is iedere autobezitter verplicht de auto te verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).

De verzekering is geldig in de landen die staan vermeld op de Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart (‘groene kaart’) en niet zijn doorgehaald.

Klassieke auto’s die niet worden gebruikt voor hobbymatige en recreatieve doeleinden komen niet voor deze verzekering in aanmerking. Het maximale jaarkilometrage bedraagt 7.500 km.

De verzekerde auto moet minstens 25 jaar oud zijn. Een geldig taxatierapport moet bij het aanvragen van de verzekering en wijziging van het voertuig worden overlegd.

Om de klassieke auto te kunnen verzekeren, is een voorwaarde dat u naast de klassieke auto eigenaar bent van een auto ten behoeve van dagelijks/regelmatig gebruik en dat deze auto bij ons is verzekerd.

Verzekerd bedrag

Aansprakelijkheid (WA) is verzekerd tot € 2.500.000,- per gebeurtenis voor zaakschade en € 6.070.000,- per gebeurtenis voor personenschade.

Het verzekerd bedrag voor cascoschade is maximaal de taxatiewaarde op het moment van schade.

Eigen risico

Bij de WA-verzekering heeft u geen eigen risico.

Bij (beperkt) cascoschade heeft u een standaard eigen risico van € 150,-. Het eigen risico wordt vermeerderd met € 150,- als u ten tijde van de gebeurtenis 24 jaar of jonger bent.

U kunt bij een Volledig Cascoverzekering ook kiezen voor een eigen risico van € 250,-, € 500,-, € 750,- of € 1.000,-. U betaalt zo minder premie.

Wat te doen bij schade

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar schades kunnen helaas voor komen. Wilt u weten welke schade er wordt vergoed? Bekijk dan de voorwaarden.

Heeft u schade? Dan kunt u bij ons uw schade melden en regelen wij de rest.

schade melden

Voorwaarden

Dit is een beperkt overzicht van de kenmerken. Voor een compleet overzicht van de voorwaarden verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden.

Privé Pakket Online Algemene Voorwaarden 2.0 (PPO AV 2.0)
Privé Pakket Online Klassieke Auto Aanvullende voorwaarden 3.0 (AV KA 3.0)

Aanvullende verzekering

U kunt de Klassieke Autoverzekering naar keuze uitbreiden met:

 • Rechtsbijstand Motorrijtuigen
 • Ongevallen Inzittenden
 • Verkeersschadeverzekering

Wat is niet verzekerd?

De Klassieke Autoverzekering vergoedt veel soorten schade. Maar wij vergoeden niet alles. Dit geldt bijvoorbeeld voor:

 • Molest (oorlog, opstanden).
 • Schade die ontstaat als de bestuurder niet in het bezit is van een geldig rijbewijs.
 • schade die is veroorzaakt door rijden onder invloed (deze uitsluiting geldt niet voor deWettelijke Aansprakelijkheid).
 • Schade die ontstaat als de klassieke auto werd verhuurd.
 • Schade die ontstaat terwijl de auto niet voldoet aan de gestelde beveiligingseis zoals wij speciaal met u hebben afgesproken. Deze beveiligingseisen vindt u op uw polis.
 • Schade bij deelname aan wedstrijden.

Zelf uw verzekeringen inzien en beheren

Via www.saa.nl/mijndossier kunt u al uw verzekeringen eenvoudig inzien en beheren. Dit verlost u van veel papierwerk en u weet zeker dat u altijd de laatste informatie bij de hand heeft. Naast het inzien en beheren kunt u online verzekeringen toevoegen en ervoor kiezen om alle post via Mijn dossier te ontvangen. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact op met uw adviseur.